Şanlıurfa'da, motorlu taşıtların gürültüsü ve egzoz gazlarının zararlarına dikkat çekmek için bisiklet turu düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen "Gençlik Projeleri Destek Programı" kapsamında, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, "Balıkları İncitme Bisikletten Vazgeçme" projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamında, Urfa Bisiklet Topluluğu üyeleriyle Rabia Meydanı'nda bir araya gelen öğrenciler, motorlu taşıtların gürültüsü ve egzoz gazlarının zararlarına dikkat çekmek amacıyla Balıklıgöl Yerleşkesi'ne kadar bisiklet turu gerçekleştirdi.

Proje Koordinatörü Mustafa Özenoğlu, tur sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, şubat ayında hayata geçirdikleri proje kapsamında 12 bisiklet turu düzenlemeyi planladıklarını belirtti.

Bu turların 10'uncusunu düzenlediklerini kaydeden Özenoğlu, "Gençlerimizi bisiklet kullanmaya özendirmek amacıyla yaptığımız bu projeye öğrencilerimiz fazlasıyla sahip çıkmaktadır. Bisiklet kullanımının yaygınlaşması için yerel yönetimlerimizden destek beklemekteyiz. Motorlu araçla trafiğe çıkmak yerine ulaşım aracı olarak bisikleti kullanmalıyız, bisikleti sadece spor olarak görmemeliyiz. Bisikleti bir ulaşım aracı olarak şehrimizin gündemine taşıyabilirsek eminim ki şehrimizin havası değişecektir." diye konuştu.