Eyyübiye Belediyesi ile Danimarka Mülteci Konseyi arasında imzalanan protokol kapsamında açılan kurslara katılan kursiyerler, kermes düzenledi. Suriyeli ve Türk vatandaşlarının sosyal entegrasyonunun sağlanmasını amaçlayan kermes İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün bahçesinde yapıldı.

Kermese Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Danimarka Mülteci Konseyi Saha Koordinatörü Adam Jacovuo ile kursiyerler katıldı. 22-24 Eylül tarihleri arasında açık olacak olan kermes organizasyonu aynı zamanda küçük üreticilerin ürünlerini pazarlamasını da amaçlıyor. Kermeste el emeği göz nuru eserlerini satışa çıkaran Eyyübiye Belediyesi Kadın Destek Merkezindeki 15 üretici ile 25 Suriyeli kadın üreticinin eserlerine vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. 

Kermesin açılışında konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,”Bu program mülteci kardeşlerimizin entegrasyonu konusunda uygulanan bir program. Gelinen sürece de bakıldığında ortaya bir başarı hikayesinin çıktığını görüyoruz. Bu konuda emeği geçenleri tebrik etmek istiyorum. İnsanlık belki de hiç olmadığı kadar çok ciddi sınavlar veriyor.  Biz ülke olarak üzerimize düşen görevi fazlasıyla yerine getirirken bazı ülkeler maalesef bunun tam tersini yapıyor.  Bizler olaya sınav gözü ile bakıyoruz. Dönüp baktığımızda ülke olarak millet olarak bu sınavdan başarı ile çıktığımızı görüyoruz. İnsani yardım kuruluşlarının ve mülteci konseylerinin de üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini görüyoruz. Umuyor ve diliyoruz ki bundan sonraki süreçte insanlık dram yaşamasın, herkes doğup büyüdüğü yerde mutlu bir şekilde yaşasın. Etrafımızda meydana gelen olaylara da duyarsız kalmayan bir ülke olarak  6 yıldan bu yana maddi ve manevi olarak katkılar sunduk. Eyyübiye ilçesi olarak baktığımızda da 372 bin nüfusa ek olarak 150 bine yakın Suriyeli mülteciyi ilçemizde misafir ediyoruz.  İlk günden itibaren misafirlerimize kucak açtık. Evlerimizi, cadde ve sokaklarımızı onlarla birlikte ortak kullanıma sunduk. Umuyoruz ki bu insanlık dramı kısa süre içinde biter ve misafirlerimiz de isteyenler tabii, mutlu, huzurlu bir şekilde evlerine geri dönerler. Ben bir kez daha bu güzel programda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” Dedi.