Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, HDP’li Belediye Başkanı döneminde ilgili kamu kurumlarının görüşü alınmadan hazırlanan ve bu yüzden açılan dava sonucu iptal edilen imar sorununun çözümünde bir aşama daha kaydetti.  

Başkan Salih Ekinci, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündem maddesinde yer alan Viranşehir İlçesi 1/5000’lik nazım imar planı konusunda söz aldı.2013 yılında dönemin belediye yönetimi tarafından imar planı yapıldığını anımsatan Başkan Ekinci, “Malumunuz yapılan bu imar planı kurum görüşleri eksik olmasından dolayı 2016 yılında DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından açılan dava sonucu iptal edilmişti. 2019’da biz göreve geldiğimizde imarın tamamı mahkeme kararı gereği iptal edildi. Biz bu yüzden tam 1.5 yıldır kurum görüşlerini alarak yasa ve yönetmeliklere uygun çalışmalar yaptık. Şimdi de Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine taşıdık. Meclisimizin, imar komisyonu ve İmar Daire Başkanlığımızın Viranşehir’imiz için gereğini yapacağına inanıyorum” dedi.

Sorunun çözümü için büyük mücadele veren Başkan Ekinci, toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, imar sorununun çözümünde çok önemli bir aşamayı daha kaydettiklerini belirterek, “Yeni imar planımız Viranşehir halkımıza hayırlı uğurlu olsun” temennisinde bulundu.

Yıllardır kangrene dönüşen imar sorunundan dolayı yeni konut alanları yapılamadığını, tapu sorunları yaşandığını, ev hayali kurmak isteyenlerin kredi bile kullanamadıklarını anımsatan Başkan Ekinci, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin de onayının ardından artık hiçbir pürüzün kalmayacağını kaydetti. 

NELER YAŞANMIŞTI?

Belediye Başkanı Mehmet Sinan Burun döneminde,2013 yılında yapılan imar planındailgili kamu kurumlarının görüşleri alınmamış, bu nedenle  DSİ Şanlıurfa 15. Bölge Müdürlüğü tarafından 2016 yılında Viranşehir İlçesinin imarını iptali için dava açılmıştı.  3 yıl süren mahkeme sonunda Şanlıurfa 1. İdare Mahkemesi, Viranşehir Belediyesi’nin imarının iptaline karar vermişti. 

Viranşehir’deki arsaların, gayrimenkullerin tarlaya dönüşmesi anlamına gelen bu durum ilçede büyük sıkıntılara yol açarken, göreve gelen Belediye Başkanı Salih Ekinci, ilk iş olarak imar planı sorununa el atmış ve 1.5 yıldan beri bunun mücadelesini veriyordu.