Genç bir nüfusu sınırlarında barındıran Eyyübiye Belediyesi, gençlere yatırımlarını sürdürüyor. Bir Sosyal Sorumluluk Projesi olan Ak Evler Spor Salonları Eyyübiye Belediyesi tarafından bir bir hayata geçiriliyor. Gençliği verilen önemin bir göstergesi olan spor salonları gençlerin hizmetine sunuluyor. Her mahalleye bir spor salonu sloganıyla başlanan projenin ilk ayağı On İkiler mahallesinde hayata geçirildikten sonra dün de Akabe Mahallesi Ak Evler Spor Salonu ve Muradiye Mahallesi Ak Evler Spor Salonu gençlerin hizmetine sunuldu. Spor salonlarına gelen gençlerin eğitmenler tarafından alacağı sportif faaliyetlerin yanı sıra gençlere değerler eğitimi de verilerek, gençliğin milli duygulara haiz birer gençlik olmasına da vesile olunuyor. Ak Evler spor salonlarında ayrıca bayanlara yönelik Fitness ve Step Aerobik eğitimi de verilecek. Aynı gün içinde Akabe spor salonu ve Muradiye spor salonlarının açılışını yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, her mahalleye bir spor salonu sözünü bir bir yerine getireceklerini söyledi. Yoğun katılımın olduğu açılış törenlerine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Eski İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, Eski Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Abdulkadir Kirli, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin eşi Ayşe Ekinci, Mahalle Muhtarları ile gençler ve mahalle sakinleri katıldı.

Akabe Ak Evler Spor Salonunun açılışında gençlere ve mahalle sakinlerine seslenen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ilçenin her bir noktasına hizmet etmeyi sürdüreceklerini belirtti. Başkan Ekinci konuşmalarında şunları söyledi," Gençleri sporla, kültürle ve sanatla buluşturmamız gerekiyor. bunları da araç kılmamız gerekiyor. bunları neye araç kılacağız. Gençlerin özellikle milli ve manevi duygulara haiz birer gençlik olması için araç kılacağız. Bu  bölgeye bu vatana aidiyet duygularını yükseltecek değerler eğitimi vermemiz gerekiyor. Şu anda yaptığımız tam da budur. 17 spor salonu yani 17 Ak Ev spor salonu faal durumda. Bu spor salonlarımızın her gün birisini açıyoruz. Bu açtığımız Ak Evler ile bizler geleceğin Eyyübiye'sini gençlerin omuzlarında iyi bir şekilde yükselteceğiz. Gençlerimiz buraya gelecek, sportif faaliyetlerde bulunacaklar, ama sonrasında da onları değerler eğitimi konusunda kendini yetiştirmiş rol modellerle buluşturacağız.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Muradiye Ak Evler Spor Salonunun açılışında ise şunları kaydetti," Muradiye mahallesi Ak Ev spor salonumuzun açılışına hepiniz hoş geldiniz. Gençler bizim geleceğimizin teminatıdır. Genç nüfusa sahip bir ilçede tabii ki yapılacak hizmetlerin başında gençlere yönelik yapılan çalışmalar gelir. Bugün yine bir Ak Ev spor salonumuzun açılışı için buradayız. Dün On İkileri açtık. Biraz önce Akabe mahallemizde bir açılış yaptık, şimdi de Muradiye Mahallemizde 3. açılışımızı yapıyoruz. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte de bazen günde bir bazen de günde 2 açılış yaparak bu spor salonlarımızı gençlerimizin hizmetine sunmuş olacağız. "