Şanlıurfa 22. Dönem Milletvekili Faruk Bayrak, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl dönümünde yayınladığı mesajda ‘’Sadece Urfa için değil, bütün Türkiye için çok önemli değeri olan bu kutsal günde büyüklü küçüklü herkese saygı ve sevgilerimi iletiyorum’’ dedi.

Bayrak, mesajında şu ifadelere yer verdi;

100. Yılını dolduran ve  dedem Şeyho Ramazan'ın da içinde bulunduğu 12'lerin önderliğinde siz Urfalıların cesaret ve fedakarlıklarıyla gerçekleşen bu günü kutlamak için Valilik ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle, uzunca süredir hazırlıklar yapılıyordu. Konferans, sempozyum, konser, toplantı, festival benzeri pek çok etkinlikle kutlamalar planlanmıştı. Ancak bütün bu hazırlıklar Koronavirüs salgını sebebiyle maalesef iptal edilmek durumunda kaldı. Böyle durumlarda insan ve toplum sağlığı her şeyden önemlidir. Kurumların bu yerinde kararını anlamak gerekir.

Koronavirüs günleri, sizlerin sabrı ve büyük fedakarlıkları sayesinde en az hasarla atlatılacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Herbirinizin bu uğurda gösterdiği çabayı alkışlıyorum.

Şanlıurfa gelecek zamanda, kendi kültürel, inanç ve sosyal derinliğine yakışır bir şekilde 'Kurtuluş Günü'nü coşkuyla kutlayacak ve her zamanki örnek olma vasfını bir kez daha tekrarlayacaktır.

Bu vesileyle Kurtuluş Günümüzde katkısı olan bütün bilindik ve meçhul kahramanları rahmet ve saygı ile anarken, siz hemşehrilerime umut, sağlık, bereket ve huzur dolu günler dilerim.