Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, beraberinde AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat ve teşkilat üyeleri, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Selim Polatkan,  Ak Parti Şanlıurfa Haliliye İlçe Başkan Yardımcısı Abuzer Avcı ile birlikte ilk olarak 16 Mayıs 2016’da Mardin’in Nusaybin İlçesinde şehit düşen Uzman Onbaşı Sedat Sağır’ın ailesini beraberindeki heyet ile birlikte ziyaret etti. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla yapılan ziyarette şehidin babası Mehmet Sağır ile görüşen Başkan Demirkol, şehitlerin aziz hatıralarına saygı gösterdiklerini söyledi.

Başkan Fevzi Demirkol, yaptığı açıklamada şunları söyledi :

“18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla, şehitlerimizin aziz hatırasına saygının, ihtiramın        bir göstergesi olarak bu günümüzü şehitlerimize ayırdık. 2016 yılı Mayıs ayında şehit düşmüş olan merhum Sedat Sağır’ın ailesini Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, AK Parti Haliliye İlçe Başkanımız Mehmet Canpolat ve yönetimiyle birlikte ziyaret ettik. Kendilerinin hayır duasını almak istedik. Bu şehitlerimizin ne için şehit olduğunu unutmamalıyız; vatan için, millet için, dinimiz için, devletimiz için şehit olduğunu inşallah hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız. Onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.”

Şehidin babası Mehmet Sağır, “Bizleri düşünerek evimizi ziyaret eden Başkanımız Fevzi Demirkol ve beraberindekilere teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Canpolat ise, “Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Mehmet Yavuz ve Belediye Başkanımız Fevzi Demirkol, teşkilat üyelerimizle birlikte şehidimiz Sedat Sağır’ın evini ziyaret ettik” diye konuştu.

Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz da, “18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma günü dolayısıyla Haliliye Belediye Başkanımız Fevzi Demirkol ve AK Parti Haliliye teşkilat üyeleriyle birlikte şehit ailelere ziyarette bulunduk” ifadelerini kullandı.

Başkan Demirkol, beraberindekilerle daha sonra 9 Ekim 2016’da Hakkari’nin Şemdinli İlçesinde şehit düşen Piyade Er Özkan Altınoku’un ailesini ziyaret ederek, bir kez daha acılarını paylaştıklarını ifade etti.