Şanlıurfa'da rutin olarak dere ve kanalet temizliklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bu kez Halfeti ilçesinde Fırat Nehri boyunca temizlik çalışmaları başlattı. Nehrin üst kısımlarından gelen ve suların yükselip alçalması ile kıyı şeritlerinde yer alan çöplerin nehirde olumsuz görüntü oluşturması üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sabahın erken saatlerinde başlattıkları temizlik çalışmalarını akşama kadar sürdürüyor.

Özellikle pet şişe ve benzeri plastik malzemelerin nehir üzerinde akıntıyla sürüklenmemesi ve nehir dibinden yükselen bitki artıklarını temizleyen Büyükşehir Belediyesi, uygulaması ile Halfetililerden tam not aldı.

HALFETİLİLERDEN BAŞKAN BEYAZGÜL'E TEŞEKKÜR

Çalışmalardan memnuniyetini dile getiren Halfetililer, Fırat Nehrindeki temizliğe önem verdikleri için Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e ve ekibine teşekkür ettiler. İlçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin de çevre kirliliği konusunda duyarlı olmasını isteyen Halfetililer, "Büyükşehir Belediyemizin ekipleri çok güzel bir çalışma ile gerek Halfeti'mizi gerekse Fırat nehrimizi temizliyorlar. Yaklaşımlarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül'e çok teşekkür ederiz. Temiz bir Halfeti ile ilçemiz daha çok turist alacak ve izlenim olarak çok güzel bir görüntü ortaya çıkacaktır" diye konuştular.