Çalışmaları yerinde bizzat inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi "Şanlıurfa Gençliğinin vakit geçirebileceği çok önemli ve nadir bir projedir' dedi.

Sosyal Belediyecilik çalışmaları çerçevesinde gençlere yönelik Çocuk ve Gençlik Oyun Dünyası parkı ile faaliyetlerini artıracağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi: "gençlerin ve çocukların eğlenebilecekleri bir projeyi hayata geçiriyoruz" dedi.

Şanlıurfalı gençlere eğitim ve spor desteğinin yanı sıra enerjilerini doğru ve verimli bir şekilde harcamaları için gayret gösterdiklerini altını çizen Başkan Nihat Çiftçi: "Yıllardır Şanlıurfalı gençlerin, çocukların eğlenebilecekleri, enerjilerini harcayabilecekleri bir proje isteniliyordu. İhtiyaca cevap verebilecek bu projeyi bitirdik. Yüklenici firma çalışmalarına başladı. 2017 yılı içerisinde bitmesi planlanan çocuk oyun dünyası Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığımızca kontrolleri yapılıyor. Şanlıurfa gençliği için önem sarf eden bir projedir. Çocukların, gençlerin eğlenebileceği bir proje. Şanlıurfa'mıza şimdiden hayırlı olmasını temenni etti.

 30 Bin metrekareden oluşan Çocuk ve Gençlik Oyun Dünyası projesinde 18 adet farklı oyun grubu, macera parkuru, masa tenis alanları, langırt oyun masaları, 10 kaydırak, yüksek halatla tırmanma parkuru, biyolojik gölet, su oyun alanı, kum havuzu, oturma birimleri, piknik alanları, kamelyalar, trambolin, tırmanma duvarı, boyama duvarı, kuru havuzlarıyla Şanlıurfalı çocuk ve gençlerin hizmetine sunulacak. Öte yandan incelemeler esnasında Şanlıurfa Ak Parti Başkan Yardımcısı Cemil Çadak'da incelemeler esnasında Başkan Çiftçi'ye eşlik etti.