İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Şanlıurfa'nın Halfeti Belediyesi, ilçedeki alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra ihtiyaç sahibi vatandaşlara da Ramazan Bayramı dolayısıyla gıda ve giyim yardımında bulunuyor.

Terör örgütü PKK/KCK'ya yardım ve destek verdikleri gerekçesiyle yürütülen soruşturma ve kovuşturma kapsamında görevden alınan belediye başkanının yerine KHK kapsamında vekaleten görevlendirilen Halfeti Kaymakamı Şeref Albayrak, ilçeyi belediye hizmetleriyle buluşturmak için yoğun şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

İlçede bu kapsamda temizlikten asfalta, parktan altyapıya kadar pek çok alanda çalışma yürütülürken, hayata geçirilen sosyal projelerde ihtiyaç sahibi vatandaşlar da unutulmuyor.

Belediye bünyesinde ilçe merkezine açılan sosyal markette ihtiyaç sahibi vatandaşlar, özellikle yaklaşan bayram öncesi giyim ve gıda ihtiyaçlarını karşılıyor.

- Alışveriş kartla yapılıyor

Belediye Başkan Vekili Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halkın her türlü ihtiyacını karşılayabilmek için çaba gösterdiklerini söyledi.

Sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında yardıma muhtaç ailelere destek olduklarını vurgulayan Albayrak, şunları kaydetti:

"Sosyal market aracılığıyla insanların kıyafet ihtiyacını da karşılamış oluyoruz. Özellikle öksüz, yetim, yaşlılar ile muhtaç ailelere 500 kart dağıttık. Bu kartlara vatandaşların ihtiyaçlarına göre 300 liralık yükleme yapıyoruz. Kart sahibi bu vatandaşlarımız da markete gidip oradan gıda ya da kıyafet alabiliyor. Aynı zamanda bize hayırseverlerden kıyafet ve gıda yardımı da oluyor. Yardımların sistemli bir şekilde vatandaşımıza ulaşması için kurumsal bir yapı oluşturmuş bulunmaktayız."

Albayrak, yeni doğan tüm bebekleri "Hoş Geldin Bebek Projesi" kapsamında, evinde ziyaret ederek, ailelere bebek bakım seti hediye ettiklerini de dile getirdi.

Bu yıl ilçe genelinde bin civarında doğum beklendiğini aktaran Albayrak, her aileye belediyenin yardım elini uzatacaklarını sözlerine ekledi.