Haliliye Belediyesi Sosyal Yardım İşlemleri Müdürlüğü, ilçede yaşayan çölyaklı vatandaşlar için çalışmalarını sürdürüyor. Çölyaklılara yönelik ücretsiz dağıtımını devam ettiren müdürlük, program dahilinde yürüttüğü gıda kolisi desteğini de devam ettiriyor. Haliliye Belediye Başkan Yardımcı Mehmet Erol ve Türkiye Çölyak Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’ın katılımıyla, 350 çölyaklı için gıda kolisi dağıtımı düzenlendi. Sırrın Mahallesinde bulunan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünde gerçekleştirilen gıda kolisi dağıtımında, içerisinde gluten içermeyen ekmek ve gıda malzemelerinin olduğu gıda kolilerini teslim alan çölyaklılar, kendilerine sağlanan desteğin kesilmeden, artarak devam ettiğini ifade etti.

İlk günden bu yana çölyaklılara her türlü desteğin sağlandığını belirten Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Erol, bundan sonrada desteğin devam edeceğini söyledi.

Haliliye’de sunulan bu hizmetin Türkiye’ye bir örnek olduğunu söyleyen Federasyon Başkanı Hasan Doğan, yaptığı açıklamada, “Bu insanlar glütensiz besleniyorlar. Baştan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a ve bu organizasyonun başından bulunan Başkan Yardımcımız Mehmet Erol ile ekibine teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.