Haftalardır ülke geneline yayılan olumsuz hava şartları dolayısıyla hazırlıklarını tamamlayan ve olası yağışlar için iş planı yapan Haliliye Belediyesi, kar yağışı boyunca Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü ile koordineli olarak çalışarak, oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçti.

DEMİRKOL: RAHMETİN AFETE DÖNÜŞMESİNE İZİN VERMEMEK İÇİN SAHADAYIZ

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, yapılan çalışmalarla ilgili açıklamada bulundu. Çalışmalar hakkında teknik bilgiler veren Başkan Demirkol, Haliliye Belediyesi olarak 24 saat sahada olduklarının altını çizdi. Haliliye Belediyesinin tüm iş makinelerinin sahada olduğunu vurgulayan Başkan Demirkol, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Biz bu rahmetin afete dönüşmemesi için gerekli tedbirleri alıyoruz. Haliliye Belediyesi olarak hem ana arterlerimizde hem sokaklarımızda vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak adına gerekli hazırlıkları daha öncesinden yaptık. Kar yağışının başlaması ile birlikte hazır olan ekibimiz; Park Bahçe Müdürlüğümüz, Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ve aynı zamanda Fen İşleri Müdürlüğümüz tüm araç ve gereçleri ile halkımızın hayatını kolaylaştırmak için sahada, şehrin değişik yerlerinde çalışmalar yapıyorlar. Şu anda bizim 6 adet greyderimiz ve yine aynı şekilde 6 ekskavatör ve küçük iş makinalarını da sayarsak 10 adet beko loder ve kamyonlarımız halkımızın evine işine okuluna rahatlıkla gitmesi için çalışıyor. Ekiplerimiz tüm tedbirleri en iyi şekilde almışlardır.  Biz bu rahmeti afete dönüştürmeyeceğiz, halkımızın hayatını kolaylaştıracağız. Ben sahada çalışan tüm ekiplerimize ve bize bu çalışmalarda refakat eden meclis üyelerimize ve Haliliye Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

BAŞKAN DEMİRKOL EKİPLERİN ÇALIŞMALARINI DENETLEDİ
Başkan Fevzi Demirkol, zorlu şartlarda çalışmalarını sürdüren ekipleri yağışın devam ettiği saatlerde denetleyerek, talimatlarda bulundu. Demirkol, fedakarca çalışan personellere teşekkür ederek gece boyu devam edecek çalışmalar ve son durum hakkında da bilgiler aldı. Demirkol’un ekiplere denetimlerinin gece boyunca devam edeceği bildirildi. 

GREYDERLİ EKİPLER, ARA SOKAK VE ANA ARTERLERDE İŞ BAŞINDA
Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ara sokak ve ana arterlerde greyderler aracılığı ile kar temizleme çalışmalarında bulunarak yolları açtı. Kademeleri olarak tüm sokaklarda paralel olarak ilerleyen ekipler vatandaşın özellikle gece saatlerinde oluşması beklenen don olaylarında mağdur olmaması adına sokaklarda mesaisini sürdürüyor.  Kürenen karların etrafta oluşturabileceği olumsuz etkiler dolayısıyla kamyonlar ise zaman zaman kar yığınlarını uygun noktalara nakletti. 

YAYALAR DA DÜŞÜNÜLDÜ, KALDIRIMLAR TEMİZLENDİ
Olumsuz hava koşullarından yoğun olarak etkilenenler arasında yer alan yayaların yaşayacağı olumsuzlukları en aza indirmek için Temizlik İşleri Müdürlüğü gün boyu kaldırımlarda arındırma çalışmalarında bulundu. Kaldırımlarda kaymalar ve donmaların önüne geçmek için ekipler ara arterlerden başlayarak kaldırımları, cami önleri ve merdivenleri kardan arındırdı. 

PARKLAR GÜVENLİK SAĞLANDI
Özellikle ani oluşan kar yağışlarında ağaç gövdelerinde oluşabilecek çatlaklar, dallarda ani kırılmalara bağlı oluşan düşmeler insan hayatı için birer risk haline gelebiliyor. Bu nedenle Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz parklarda özellikle kar yağışını bir oyun fırsatına çeviren çocuklarımızın tehlike altında kalmaması adına ağaçlarda temizlik çalışmaları yaptı. Oyun gruplarında zarar verebilecek birikmeler, park kaldırımları ve donmalara karşı önlemler aldı. 

YOLLARDA KAYMALARI ÖNLEMEK İÇİN TUZLAMA ÇALIŞMASI YAPILIYOR
Kar yağışıyla beraber gerçekleştirilen en önemli çalışmalardan biri olan tuzlama çalışmaları Haliliye Belediyesi tarafından aralıksız olarak devam ettiriliyor. Tonlarca tuzun kullanıldığı çalışmalar özellikle araçların trafikte güvenli olarak ilerlemeleri için önem taşıyor. Gece boyunca etkisi beklenen don olaylarına karşı en önemli önlemlerden biri olan tuzlama çalışmaları gece boyunca da sürdürülecek. 

HALİLİYE’DE YOLLAR AÇIK
Hızlı yürütülen çalışmalar yolların kapanmasını önlerken, ana arterlerde trafik akışı sorunsuz devam ettirildi. Ara sokakların ana arterlere bağlanan kavşaklarında önlemler alan Haliliye Belediyesi caddelere çıkışlarda kazaların yaşanmasını önlemek adına bu noktalarda tuzlama ve kar küreme çalışmalarına ağırlık verdi.

HAYVANLAR UNUTULMADI
Soğuktan donmak üzere olan hayvanları da Haliliye Belediyesi unutmadı. Haliliye Belediyesi’nin Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan Boncuk Ekibi, korunaksız kalmış ve hava koşullarından etkilenerek hayatı riskle karşı karşıya kalmış hayvanları güvenli bölgelere, barınaklara taşıyarak hayatlarını kurtardı. 

BEYAZ MASA 24 SAAT MESAİYE GEÇTİ
Haliliye Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan 444 22 63 nolu Beyaz Masa ekibi, 24 saatlik mesaisine geçerek, vatandaşın olası sıkıntılarda her an ulaşabileceği ortak bir iletişim noktası oldu. Beyaz masa ekiplerin koordinasyonunu sağlamanın yanı sıra, vatandaşlardan gelen taleplerin de yanıt bulduğu birim olmaya devam ediyor.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’un ‘rahmetin afete dönüşmemesi adına çalışıyoruz’ ifadesinden yola çıkan beyaz masa olağan üstü hava koşulları boyunca 24 saat süreyle hizmet vermeye devam edecek.