32 merkez ve 138 kırsal mahallede, merkez ve kırsal ayrımı yapılmadan yeni yollar, yeni sokaklar halkın hizmetine sunuldu.

Başkan Fevzi Demirkol’un “yol medeniyettir” anlayışıyla çalışmalarını yürüten Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 32 merkez ve 138 kırsal mahallede, merkez, kırsal ayrımı yapmadan hummalı şekilde çalışmalar yaptı ve yapmaya devam ediyor. Vatandaşların memnuniyetini sağlamak ve yol problemi olmayan bir ilçe sağlamayı hedefleyen Haliliye Belediyesi, bu hedefine ulaştı ve büyük çalışmalara imza attı.

2 MİLYON 320 BİN METREKARE KİLİTLİ BETON PARKE DÖŞENDİ

Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, yol yapım çalışmaları kapsamında alt yapısı tamam olan merkez ve kırsal mahallelerde kilitli beton parke döşemesi yaptı. Çalışmalar kapsamında ekipler, ilçe genelinde bugüne kadar 2 milyon 320 bin metrekare beton parkenin döşemesini tamamladı. Ekipler, belirlenen ihtiyaçlara göre planlı olarak bu çalışmalarını da devam ettiriyor.

1 MİLYON 750 BİN TON STABİLİZE SERİMİYLE YOL YAPILDI

Fen İşleri Müdürlüğü, beton parke döşeme çalışmalarının yanı sıra, alt yapı çalışmalarının tamamlanmadığı mahallelerde ise stabilize yol yapım çalışmaları yaptı. Merkez ve kırsal mahallelerde yapılan bu çalışmalar kapsamında, 70 bin kamyonla 1 milyon 750 bin ton stabilize malzemenin serimi ile yeni yollar yapıldı.

415 YENİ YOL İLÇEYE KAZANDIRILDI

Fen İşleri Müdürlüğü, yaptığı yol yapım çalışmaları kapsamında farklı bir uygulamayı da Haliliye halkıyla buluşturdu. Müdürlük; Başkan Fevzi Demirkol’un talimatlarıyla yapılaşmanın olmadığı imarlı bölgelerde, kırmızı kot uygulamasına uygun şekilde yeni yolları halkın hizmetine sundu. Yapılaşmayla birlikte vatandaşların yol problemi yaşamamasını, kot farkları oluşmamasını amaçlayan Haliliye Belediyesi, bu doğrultuda merkez ve kırsal mahallelerin 18’inde 415 yeni yolu halkın hizmetine sundu.

54 MAHALLEDE ALT YAPI ÇALIŞMASI

Haliliye Belediyesi, yağışlarla birlikte vatandaşların mağduriyetlerini önlemek amacıyla yol yapım çalışmalarına ek olarak alt yapı çalışmaları da yaptı. Fen İşleri Müdürlüğü, 54 mahallede gerçekleştirdiği alt yapı çalışmaları kapsamında 3 bin 988 metre büz borunun döşeme işlemini tamamladı.