Projelerin yapımlarına hız verildi.

Göreve başlamasının ardından proje bazlı çalışmalarını sürdüren Canpolat, ilçede kadın ve çocuklara yönelik çalışmalarına hız verirken, kırsalı da hizmetten mahrum bırakmıyor. Gastronomi merkezi, Haliliye Meslek Edindirme Merkezi, Hanımlar Lokali, Kütüphane ve Kafeterya yapım işlerinde çalışmalar hummalı bir şekilde sürerken, belediyeye ait iş makineleri de kırsalda yaşam standartlarının yükselmesi için mesai yapıyor. Birçok mahalle de ihtiyaç duyulan semt pazarı, halı saha, basketbol sahası, çok amaçlı salon ve havuz yapımı projeleri yapılandırılırken, temizlik ve ilaçlamadaki filolarda güçlendiriliyor.

3 milyon TL hibe kazandırıldı.

İlçenin en büyük eksiklerinden birisi olan yeşil alanların arttırılması için de çaba sarf eden Canpolat, UNDP protokolü ile 3 milyon TL hibenin ilçeye kazandırıldığını, yapılan peyzaj düzenlemeleri ile ilçedeki yeşil alan sayısının arttırıldığını belirtti.Canpolat, göreve başlar başlamaz aldığı tasarruf tedbirleriyle takdir topladı.

Müdürlük sayısını 13’e düşürdü

Canpolat, 'tasarruf' çalışmaları kapsamında 23 olan müdürlük sayısını tasarruf amaçlı 13’e düşürdü. Meclisten 16’ya kadar müdürlük yetkisi alan Canpolat, mevcut 23 müdürlüğü 13 müdürlük bünyesinde toplamayı başardı. Tasarruf konusunda radikal adımlar atan Canpolat, müdürlüklerden bazılarının 3’ünü 1 müdürlük bünyesinde bir araya getirdi. 13 müdürün 4'ü görevde kalırken, Canpolat 9 müdürlükte isim değişikliğine gitti

15 milyonluk tasarruf...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tasarruf tedbirleri çağrısına da kulak veren Canpolat, göreve başlar başlamaz ilk etapta 15 milyonluk tasarruf sağladı. Vatandaştan gelen tepkileri de göz önünde bulunduran Canpolat, belediyeye ait araçlarda tasarrufa giderek ‘garajda havuz sistemi ile taksi modeli’ düzenlemesini getirdi. Bu düzenlemeye göre, belediyeye ait aracı bulunan müdür veya personeller, artık araçları evlerine götüremeyecek. Belediyeye ait araçla kurum işini halleden çalışanlar, tekrar aracı Haliliye Garaj Amirliğine teslim edecek. Araçların 3’te 1’i geri gönderilip kiralama iptal edilirken, büyük oranda tasarrufa gidildi.Araçların geri gitmesi ile Belediye tarafından aylık yakıt ve tüm masrafları ile 150 bin TL gideri olan 20 araçla, yıllık 1 milyon 800 bin TL’lik, 5 yıllık ise 9 milyon TL’lik tasarruf sağlandı.

İhalelerde şeffaf ortamda yapılıyor

Haliye Belediyesinde ihaleler ise şeffaf bir şekilde yapılıyor. Haliliye Belediyesi, uygulamaya yeni geçilen elektronik ortamda ihale (E-İhale) uygulamasını da yaygın kullanmaya başladı. Bu uygulama ile ihaleler elektronik ihale olarak gerçekleştirilerek, klasik (fiziki) ortamda yapılan ihalelerde ki katılım ve yeterlilik şartları kolaylaştırıldı. Böylece rekabetin artması, bürokrasinin azaltılması, hizmet süreçlerinin bilgi ve iletişim destekli olarak yürütülmesi ve kamu hizmetlerinin şeffaf, hızlı, verimli, etkin, düşük maliyetli, basit ve güvenli ortamda sunumu hedefleniyor. Güvenilir ortamda gerçekleşen ihalelere yoğun ilgi gösteren firma sahipleri sonuçları Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden takip ederken, İhale Komisyonları firma tekliflerini değerlendirdikten sonra en uygun teklifi veren firmaları EKAP üzerinden açıklıyor.

İLGİLİ HABERLER...

Canpolat'tan Haliliye'de şeffaflık vurgusu