Deprem nedeniyle kent merkezinin yanı sıra Siverek, Suruç ve Birecik ilçelerinde bazı evlerde hasar oluştu.

Haliliye ilçesinde de yoğun hissedilen depremin ardından belediye tarafından tüm muhtarlarla iletişim kurularak riskli yapıların boşatılması sağlandı.

Edinilen bilgilere göre, dışarıda kalan vatandaşlara Haliliye Belediyesi tarafından konaklama sağlanırken, ilçedeki tüm parklarda açıkta kalan vatandaşların olup olmadığını tespit etmek için denetim yapıldı. Olası göçük ihtimallerine karşı ilçede gereken önlemler alınırken, ilçedeki hastane ve kamu binalarının kontrol edildiği, beyaz masanın bilgi merkezi haline getirildiği, ihbarlı adreslerde yapı kontrollerinin gerçekleştirildiği öğrenildi.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ise depremin ardından sahaya inerek çalışmaları koordine etti.

Başkan Canpolat deprem sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklama da ‘’Tüm ekiplerimizle birlikte Haliliye'de sahadayız. İlgili yapıların kontrolleri yapılıyor. Tüm muhtarlarımızla irtibat halindeyiz. Siz de depremle ilgili olası bir sıkıntıda 444 22 63 hattımızdan bizimle irtibata geçebilirsiniz. Elazığ'da meydana gelen ve çevre illerde ve bölgelerde hissedilen depremin can ve mal kaybına sebep olmamasını diliyor, sarsıntıdan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyoruz’’ dedi.

MEDYAURFA.COM

İLGİLİ HABERLER...