Narkotik polisi tarafından verilen eğitimde; madde bağımlılığı, madde kullanan kişilerin tespiti ve ihbar yöntemleri anlatıldı.

İçişleri Bakanlığının Uyuşturucu ile Mücadele Uygulama Politikası kapsamında yerel yönetimlere yönelik yönelik yürütülen uyuşturucuyla mücadele eğitimi, İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle Haliliye Belediyesi personellerine yönelik gerçekleştirildi. Milli Eğitim Konferans Salonunda 2 grup şeklinde gerçekleştirilen eğitimde, narkotik polisi Murat Alıcı konuşmacı oldu. Narkotik polisi Alıcı, uyuşturucunun tanımını yapıp, madde bağımlılığı, madde çeşitleri ve madde satıcılarıyla ilgili bilgiler verdi. Park ve temizlik görevlileri ile Zabıta Memurlarına bu konuda büyük sorumluluklar düştüğünün altını çizen Narkotik polisi Alıcı, şüphe duyulan kişilerin Narkotikle Mücadele İhbar Hattı olan “05053186337” numarasına bildirilmesini istedi.

Karşılıklı soru cevapların ardından eğitim sona erdi. Eğitime personellerin yanı sıra birim müdürleri, başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri de katıldı.