YÜZDE 72 OY ALDI, YÜZDE 100’ÜN GÖNLÜNÜ KAZANDI!

Başkan Demirkol, 4 yılda gerek altyapı, temizlik, yeşil alan, yol gibi belediyeciliğin temel hizmetlerinde, gerekse de sosyal belediyecilik alanındaki projeleri ile vatandaşlara, “İyi ki Haliliye’de yaşıyorum” dedirtmeyi başardı.

Demirkol, göreve başladıktan kısa süre sonra “Temiz Haliliye ve Yeşil Haliliye” hedeflerini gerçekleştirdi. Şimdi, “Tertemiz Haliliye” ve “Yemyeşil Haliliye” için çalışıyor. Bu amaçla Devteşti Mahallesinde 30 dönümlük yeşil alan oluşturulurken, çok sayıdaki mahallede de yeşil alan çalışmaları devam ediyor. Halkın içinden gelen, halkla irtibatını hiç kesmeyen Demirkol, başarısını ihtiyaçları önceden tespit ederek, gerekli önlemleri almaya bağlıyor. Başkan Demirkol, “Biz ihtiyaçları ihtiyaç aşamasında tespit ediyoruz. Sıkıntı haline gelmeden de çözüyoruz” diyor.

“BABADAN YAKIN, AMCADAN UZAK OLMAMALI”

“Belediye insanların babasından yakın, amcasından uzak olmamalı” diyor Başkan Demirkol. Bu temel ilke ile doğumdan yaşlılığa kadar, hayatın her döneminde insanlar belediyeyi yanında hissediyor. Haliliye’de bebekler dünyaya gözünü belediyenin doğum paketi ile açıyor. Engellilerin yaşamını kolaylaştıran onlarca hizmet gerçekleştiren Haliliye Belediyesi, engellileri yaz kamplarına kadar götürüyor. Toplu sünnet şölenleri düzenleniyor ve belediye başkanı çocukların kirvesi oluyor.

Başkan Demirkol’un en çok üzerinde durduğu konulardan biri de, “Şehri imar ederken, nesli ihmal etmemek.” Bu nedenle öğrencilere milli ve manevi değerleri pekiştirecek geziler ve yarışmalar düzenleniyor. Kitaplar dağıtılıyor. Kütüphaneler gece saat 24.00’e kadar açık tutuluyor. Özellikle Çanakkale’ye düzenlenen geziler çok anlamlı ve verimli geçiyor. Demirkol’un deyimi ile, seyyah gibi giden öğrenciler, Çanakkale’den muzaffer bir komutan gibi dönüyor.

Haliliye Belediyesinin Mehter Takımı, milli günlerde sahne alıyor. Kut’ül Amare zaferinin yıldönümü belediye meclisi kararı ile her yıl bayram olarak kutlanıyor. Çölyak hastalarına her ay 12 çeşit lezzetten oluşan gıda paketi dağıtılıyor. İbadethanelerin temizliği yapılıyor, halıları yenileniyor. Yaşlılara evde bakım hizmeti veriliyor. Evleri temizleniyor, yemekleri yapılıyor, bulaşıkları ve halıları yıkanıyor. Saç-sakal tıraşları yapılıyor ve 15 günde bir kaplıcaya götürülüyor.

Ramazanda Şanlıurfa’nın yanında yurt içinde ve farklı ülkelerde iftar yemekleri veriliyor. İftarın yanında sahur ikramında bulunuluyor. İftar ve sahur ikramları hastanelere de gönderiliyor. İftar sofralarına gelemeyenlerin yemekleri de evlerine kadar servis ediliyor. Yoksullara 12 ay boyunca gıda dağıtılıyor. Aşevi Derneği’ne gıda ve ekmek desteği veriliyor.

Öğrenciler için deneme sınavları yapılıyor. Okuma-yazma, Osmanlıca, diksiyon, yabancı dil, tiyatro, fotoğrafçılık, halkoyunları gibi hemen her alanda kurslar düzenleniyor. Spora çok önem veriliyor. Salon sporlarında Türkiye, Balkanlar, Avrupa, hatta dünya şampiyonluğu gibi dereceler elde ediliyor. Haliliye Belediyesi’nin basketbol takımı Türkiye erkekler 2. liginde, voleybol takımı ise birinci ligde mücadele ediyor.

Belediye tarafından üniversite hastanesinde yaptırılan misafirhane ile yazın sıcaktan, kışın da yağmur ve çamurdan kurtulan hasta yakınları emeği geçenlere bol bol dua ediyor. İnsanların sağlığını her şeyden üstün tutan Haliliye Belediyesi, hiçbir park ve belediye tarafından kullanılan hiçbir binaya baz istasyonu kurdurmuyor. Haliliye Belediyesi’nin kendine ait hiçbir binası, gayrimenkulü yok. Tüm hizmetler kiralık binalarda veriliyor. Başkan Demirkol, yapımı devam eden kadınlara ve gençlere yönelik iki merkezi tamamladıktan sonra Haliliye’ye yakışır bir belediye binası yaptıracaklarını söyledi.

GÖBEKLİTEPE HALİLİYE’DE

Hz. İbrahim, Hz. Eyyüb (A.S) ve diğer peygamberlerin şehri olan Şanlıurfa, saklı cennet Haleti, dünyanın ilk üniversitesi Harran, Göbeklitepe, Viranşehir’deki Eyyüb Nebi türbesi, Balıklıgöl ile adeta bir açık hava müzesi. Haliliye Belediyesi, tarihine ve kültürüne sahip çıkarken, turizmin gelişmesi için de önemli çalışmalar yapıyor. Özellikle dünya tarihini yeniden yazacak kadar önemli olan Göbeklitepe’nin tanıtımı için ulusal ve uluslararası organizasyonlar düzenliyor. Göbeklitepe’nin layıkı ile tanıtılmasının ülke turizmine büyük katkı sağlayacağını belirten Başkan Demirkol, “Göbeklitepe’yi iyi tanıtırsak, en büyük petrol ya da doğalgaz yatağından daha fazla ekonomik getirisi olur. Bu nedenle de, ‘Daha eskisi yok’ sloganıyla film festivalinden, spor müsabakalarına kadar organizasyonlar düzenliyoruz” dedi.