Başkan Canpolat, “İnşallah 2020 yılı içerinde Devteşti ve Süleymaniye mahallerimiz için bir Millet Bahçesi yapıp vatandaşlarımızın hizmetine açmış olacağız” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Haliliye ilçesi için büyük bir kazanım olacak olan projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un onayına sunup, olur almasının ardından projelerin hayat bulacağı alanlarda incelemelerde bulundu. Bu kapsamda onay alınan projelerden ilki olan Devteşti ve Süleymaniye Mahallelerine 118 dönüm üzerine kurulacak olan Millet Bahçesi alanında incelemelerde bulunan Başkan Canpolat’a birim amirleri ve teknik ekip eşlik etti.

Devteşti Mahallesinde kuzey-güney ve doğu-batı doğrultusunda yapılanması planlanan Millet Bahçesi projesinin alanını inceleyen Başkan Canpolat, bu proje ile vatandaşların rahat bir nefes alacağını belirterek şunları kaydetti:

“Haliliye ilçemizin Devteşti ve Süleymaniye Mahallesinin kesişim noktası olan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a da arz ettiğimiz Millet Bahçesi yapılacak olan noktadayız. Burada Büyükşehir’imize ait olan yerimiz ve aynı zamanda Haliliye Belediyemize ait olan yerlerimiz var. Çevre Bakanımıza durumu arz ettik. 118 dönümlük yaklaşık 120 döneme tekabül eden bu alanı Millet Bahçesi’nin bakanlıkça yapılmasının onayını aldık. İnşallah Çevre ve Şehircilik Bakanımızın da ilgili yetkilileri hemen çalışmaya başlayıp, 2020 yılı içerinde Devteşti ve Süleymaniye mahallerimiz için bir Millet Bahçesi yapıp vatandaşlarımızın hizmetine açmış olacağız. Ben buradan başta sayın bakanımız Murat Kurum’a, Sayın Valimiz Abdullah Erin’e, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’e, Milletvekillerimize, il ve ilçe başkanlarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Haliliye halkına hayırlı uğurlu oldun diyorum.”

Başkan Canpolat’ın girişimleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığından talep edilen ve kabul gören diğer projelerden bazıları ise şöyle:

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) kapsamında sıfır atık projesi ile 10 milyon TL’lik hibe.

Yeşil Direk Kentsel Dönüşüm 1. Etap ihalesi 2020 Ocak ayında yapılacak.

Eski Sanayi Sitesi TOKİ 3. Etap ihalesi 2020 Mart ayında yapılacak.

Tek Tek Dağları Gençlik Kampı alanı yapılması ile ilgili 1 milyon TL’lik hibe alındı.

Mardin Yolu üzerinde iş makinaları için araç park yeri tahsisi alındı.

Tapu sorunları için Bakanlık ile beraber komisyon oluşturuldu; 3-4 aya kadar çalışıp raporlanıp eylem planına geçilecek.

Öte yandan Haliliye Belediyesinin 2020 yılı içerisinde ilçenin gelişiminde büyük rol oynayacak projeleri hayata geçirme hazırlıklarını sürdürdüğü belirtildi.