Harran Belediyesi, Korona virüs tedbirleri kapsamında 16 Mart tarihinden itibaren ibadete kapalı olan ve 29 Mayıs Cuma günü ibadete açılacak camilerde ilaçlama, dezenfekte ve genel temizlik çalışması yaparak hazır hale getiriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısında, cami ve mescitlerin cemaatle ibadete açılmasına yönelik alınacak tedbirlerin değerlendirildiği belirtilen genelgede, Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda, 29 Mayıs Cuma günü belirlenecek kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerde cemaatle kılınabileceği kararı alınmıştı.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Özyavuz; 16 Mart tarihinden bu yana kapalı olan camilerimizin 29 Mayıs’ta sosyal mesafe kurallarına uyularak tekrardan ibadete açılacak olması bizleri çok sevindirdi. Devletimizin açıkladığı normalleşme kararlarından sonra bizlerde Harran Belediyesi olarak vatandaşlarımızın daha refah, daha sağlıklı ortamda ibadet etmeleri için camilerimizin genelinde ilaçlama ve dezenkte çalışmasını başlattık. Dedi.

Mahmut ÖZYAVUZ (@mahmutozyavuz) | Twitter