Türkiye’de performansı en yüksek üniversiteler açıklandı. Adını dünyanın en eski üniversitesinden alan Harran, yine başarılı üniversiteler arasında yer alamadı.

Performansı en yüksek üniversiteler arasında; ODTÜ, Boğaziçi, İzmir İleri teknoloji Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Hacettepe olarak belirlendi.

YÖK’ün akademik kadro ve bütçe imkanları açısından desteklediği 11 araştırma ve 5 aday araştırma üniversitesine yönelik 2017-2018 performans değerlendirmesi sonucunda, söz konusu üniversiteler araştırma kapasitesi, araştırma kalitesi, etkileşim ve iş birliği olmak üzere toplam 33 göstergeye göre sıralandı.

2018 performans puanlarına göre, İstanbul Üniversitesi 7’nci, Gebze Teknik Üniversitesi 8’inci, Ankara Üniversitesi 9’uncu, Erciyes Üniversitesi 10’uncu, Ege Üniversitesi 11’inci, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa 12’nci, Gazi Üniversitesi 13’üncü, Bursa Uludağ Üniversitesi 14’üncü, Çukurova Üniversitesi 15’inci ve Selçuk Üniversitesi 16’ncı sırada yer aldı.

Şanlıurfalı eğitimci Essum Saatçi Aslan, konuyla ilgili sosyal medyada yaptığı değerlendirme de ‘’Harran Üniversitesi bu yarışta olabildiği gün Urfa vizyon ve yaşanabilir olma hasletini kazanacak’’ dedi.

MEDYAURFA.COM