İlçede ağaç dikim çalışmalarının dört mevsim devam edeceğini belirten Başkan Özyavuz bin ağacı toprakla buluşturuyoruz. Dedi.

Başkan Özyavuz konuyla ilgili yaptığı açıklamada Projemiz kapsamında ilçemizde belirlenen noktalara hedef bin ağaç dikimi çalışmasını başlattık.

Bu dünyada bırakabilecek en değerli mirasın ağaç olduğunu belirten Başkan Özyavuz; Gelecek nesillere bırakacağımız en anlamlı ve değerli büyük bir mirastır. Harran Belediyesi olarak yeşillendirme çalışmalarına büyük önem veriyor, yeşil alanların korunmasına da hassasiyet gösteriyoruz. “Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikin” diye buyuran İslam Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V) ümmeti olarak gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.

Bugüne kadar İlçemiz genelinde çam, palmiye, akasya, mavi servi ve dut ağacı olmak üzere toplamda 500 adet ağacımızı toprakla buluşturduk. Allah’ın izniyle şubat ayının sonuna kadar hedeflediğimiz bin ağacımızı toprakla buluşturacağız. Sorumluluğumuzdaki park, refüj ve yeşil alanların varlığının devamlılığını sağlamak ve çağdaş alanlar haline getirmek de bizlerin için bir o kadar önem taşımaktadır.

Yaptığımız çalışmaları ilçe halkına daha sağlıklı ve iyi yaşanabilir bir kent dokusu oluşturmaya, kent estetiğine, sokak peyzajı uygulamalarıyla katkı sağlamak ve kentte oluşan tüm kamusal boşlukları çalışma alanı haline dönüştürmeye hedefliyoruz.

 Bununla birlikte ağaç dikmenin yanı sıra korumakta bir o kadar önemlidir. Dedi.