31 Mart yerel seçimlerinde Harran’da AK Parti’nin ittifak kapsamında MHP’nin adayını destekleyeceği iddiaları ilçeyi karıştırdı. Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz’u destekleyen vatandaşlar, bugün AK Parti İl Başkanlığı önüne gelerek ittifak iddialarını protesto etti. ‘’Harran’da ittifak istemiyoruz’’, ‘’Reisle özgürlüğe devam’’ sloganlarını atan Harranlı vatandaşlar basın açıklaması da yaptılar.

‘’Böyle ittifak olmaz’’

Harranlı vatandaşlar basın açıklamasında ittifaka karşı olduklarını belirterek ‘’Bilinmelidir ki Harranlı seçmen ittifak iddialarına çok bozuluyor. AK Parti bu seçimde bin düşünüp bir adım atmalı. Bıçak sırtı gibi bir seçim gözüküyor. Harran gibi AK Parti’nin yüzde 98 oy aldığı bir ilçe MHP’ye teslim edilmemelidir. Bu orada seçmene büyük bir haksızlıktır. Yüzlerce araç konvoyu ile parti il binasına geldik. Derdimizi anlatmaya çalışıyoruz. Parti kurmaylarından bu konuyla ilgili net bir bilgi yok. Son söz reisindir. Sayın Recep Tayyip Erdoğan gelmiş geçmiş liderler içerisinde en akıllısı ve yeri geldiğinde dünyaya kafa tutan bir liderdir. AK Parti’nin MHP’ye bu kadar teslim olmayacağını düşünüyoruz. Harran'da yeniden Mehmet Özyavuz aday edilmeli’’ dediler.

Yıldız ve Beyazgül vatandaşlarla görüşüyor.

Harranlıların görüşme talebine cevap veren AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül ve AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, parti binasına gelerek vatandaşlarla görüşme gerçekleştiriyorlar.