Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, her yıl olduğu gibi bu yıl da Harran halkını toplu iftar sofralarında buluşturmaya devam ettiklerini belirtti. Ramazan’ın, paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunun altını çizen Özyavuz, bu bilinçle belediye olarak Ramazan ayının başladığı ilk günden beri her gün 700 kişiyi iftar sofrasında ağırladıklarını ifade etti.

HER GÜN FARKLI ÇEŞİT

İftara katılanlara, sağlıklı ve hijyenik ortamda hazırlanmış çeşit çeşit yemeklerin ikram edildiğini belirten Özyavuz, “İftar saatinde karınlarını doyuran vatandaşlarımızdan isteyenler, artan yemekleri sahur için evlerine götürüyorlar. Ancak, iftar programlarına ilgi yoğun olduğundan çoğu zaman yemek iftar saatinde tükenmiş oluyor” dedi.

HAYIRSEVERLER DE KATKI SAĞLAYABİLİYOR

Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra hayırseverlerin de iftar organizasyonuna katkı sağlayabildiğini ifade eden Başkan Özyavuz, “Ramazan ayı paylaşma duygularının tavan yaptığı bir ay. Bu organizasyonu belediye olarak biz başlattık, biz devam ettiriyoruz. Ancak, çeşitli kurumlar ve hayırseverler iftar vermek istediklerinde onların da önünü açıyoruz. Kurumlar veya hayırsever vatandaşlardan bu konuda gelen taleplere de ‘yok’ demiyoruz” ifadelerini kullandı.