Şanlıurfa İl Kültür Turizm Müdürü Aydın Arslan, sosyal medya hesabından koronavirüs için alınan önlemleri değerlendirerek Şanlıurfa ve İstanbul’u karşılaştırdı.

Bugün Karaköprü’de Cumartesi pazarına gittiğini anlatan Arslan, belediye tarafından herkese maske dağıtıldığını, maskesiz herkese nezaketen takmanın zorunlu olduğunu belirtildiğini ve tezgahların önüne koruma bantlarının çekildiğini vatandaşların değil sebzecilerin meyveleri seçerek müşteriye takdim edildiğinden bahsetti.

Aydın ASLAN (@aydinaslan63) | Twitter

Şanlıurfa’da vatandaşın da bu konuda bilinçli hareket ettiğini belirten Arslan ‘’ Eldivenli maskeli pazarcılar kendileri poşetlere doldurup vatandaşa veriyorlardı. Maskeli Zabıta görevlileri de aktif olarak görev yapıyordu. Takdir ettim. Bugün haberlere düşen birde İstanbul Avcılar pazaryeri var. Haber içeriğinde fotoğrafların özellikle bugün çekildiği belirtiliyordu. Haberin fotoğraflarını özellikle paylaşmayacağım. İsteyen rahatlıkla görebilir internetten. Bir çoğunda maske yok, isteyen istediği gibi tezgahları Alt üst edip istediğini seçebiliyordu. Bir tarafta virüsün nispeten daha az etkilediği ama koruma önlemi ve bilinci gelişmeye başlamış Urfa, bir tarafta sayısı on bini geçmiş vakası ile bir dikkatsizlikle bu sayının milyonlara varması an meselesi olan İstanbul’’ ifadelerini kullandı.

İstanbul Avcılar’daki semt pazarında bazı vatandaşların maske kuralını hiçe saydığını, sebzelerini elleriyle seçtiği, pazarcıların ise maskelerini ağız bölümünü açık tutarak taktıkları görüldü.

İŞTE O FOTOĞRAFLAR...

İSTANBUL AVCILAR'DA PAZAR FOTOĞRAFI. KADIN VATANDAŞIN MASKE KURALINI HİÇE SAYDIĞI GÖRÜLÜYOR.

HALİLİYE'DE SEMT PAZARI! ZABITANIN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDIĞI VE VATANDAŞA MASKE DAĞITTI GÖRÜLÜYOR.

AVCILAR'DA SEMT PAZARI! PAZARCININ MASKESİNİ DÜZGÜN TAKMADIĞI, VATANDAŞA YASAK OLMASINA RAĞMEN ELLE SEBZE SEÇTİRDİĞİ GÖRÜLÜYOR.

YİNE İSTANBUL'DA BİR PAZAR VE MASKE TAKMAYAN VATANDAŞ!

ŞANLIURFA'DA SEMT BİR PAZARI! BÜYÜKŞEHİR ZABITA VATANDAŞLARA MASKESİZ PAZARA GİRMEMELERİ KONUSUNDA UYARILARDA BULUNDU.

İSTANBUL'DA PAZAR YERİNDE, SOSYAL MESAFE VE MASKE KURALINI HİÇE SAYAN VATANDAŞLAR

ŞANLIURFA'DA BİRÇOK VATANDAŞIN KURALLARA UYDUĞU GÖRÜLDÜ.

KARAKÖPRÜ CUMARTESİ PAZARINDA SOSYAL MESAFE TEDBİRİ İÇİN ZABITA ŞERİT ÇEKTİ VE VATANDAŞLARI UYARDI.

EYYÜBİYE'DE BELEDİYENİN ÜRETTİĞİ MASKELER PAZAR ESNAFINA VE VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ DAĞITILDI.