Karaköprü Belediyesi'nin Şubat ayı personel toplantısında belediye bünyesinde çalışan personelin performansının ve kişisel gelişiminin artırılması için seminer ve eğitim çalışmalarına devam edildi. Harran Üniversitesi Sosyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şevket Ökten tarafından  personele 'öfke kontrolü'  konusunda eğitim verildi.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Başkan yardımcıları, birim müdürleri ve personelin katıldığı toplantıda Doç. Dr. Şevket Ökten, kişinin öfkesini kontrol etmesinin öneminin yanı sıra, öfke kontrol teknikleri konusunda sunum yaptı. Ökten, kişinin öfkesine yenilmesinin kötü sonuçlar doğuracağını, kurumlarda da personelin bazen farklı duygu değişikliğine girebildiğini ancak işin ilerlemesi için öfke kontrolü yapabilmesi gerektiğini kaydetti.

Seminerden açıklama yapan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, rutin olarak yaptıkları personel toplantılarında kurum içerisindeki eksikliklerini ve personelin daha iyi hizmet vermesi için yapılabilecekleri konuştuklarını belirterek, bu ayki toplantıda da Doç. Dr. Şevket Ökten'in belediye personeline 'öfke kontrolü' ile ilgili önemli bilgiler aktardığını dile getirdi. 

Başkan Baydilli, "Kamu kurumlarının en fazla ihtiyaç duyduğu konulardan biri öfke kontrolüdür. Çünkü vatandaşa doğumdan ölüme kadar birçok konuda hizmet veriyoruz ve vatandaş bazen bize kızabiliyor, sinirini bizden çıkarabiliyor. Personelin öfkesini kontrol ederek durumu yumuşatması ve tatlıya bağlaması gerekiyor, bu yüzden bu eğitimin önemli olduğunu düşünüyorum. Karaköprü'müzün nüfusu her geçen yıl büyüyor. Bu sene de 153 bin nüfusa hizmet edeceğiz, yani işimiz gittikçe zorlaşıyor. Fakat biz daha iyi bir şekilde çalışarak bunun da üstesinden gelmeyi başaracağız" diye konuştu.

Başkan Baydilli, toplantıda Beyaz Masa birimine Ocak ayında gelen şikayet ve taleplerin dağılımını sunum halinde göstererek şikayetlerin her geçen ay azalması için personelden daha özverili bir şekilde çalışmalarını istedi.