Karaköprü Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ali Baba hayratı programında vatandaşlara kuru-fasulye pilav ikram edildi.

Karaköprü Belediyesi hizmet binası bahçesinde düzenlenen Ali Baba hayratına ev sahibi Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli,’nin yanı sıra, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Milletvekilleri, Mehmet Ali Cevheri, Halil Özcan, Mahmut Kaçar, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Bahattin Yıldız, SERABİR Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Yanmaz, Karaköprü Belediyesi Park ve Bahçe Müdürü Fehmi Fidancıoğlu, İlçe Kaymakamları, İl ve İlçe Müftüsü, Ak Parti ilçe Başkanları ve yaklaşık 7000 kişi katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Her sene olduğu gibi bu sene de Karaköprü'nün manevi sahibi; barışın, dostluğun ve kardeşliğin sembolü Ali Dede adına 'Ali Dede Hayratı' etkinliğini gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu etkinliğin asıl amacı Ali Dede'yi hatırlamak, onun bize manevi mirası olan barış, bereket ve kardeşliğin farkına vararak bir araya gelmek olduğunu ifade eden Başkan Metin Baydilli, “Ali Dede; barışın, kardeşliğin, dostluğun ve bereketin sembolü olmuştur. Bu sebepten dolayı Karaköprü Belediyesi olarak her yıl düzenli olarak Ali Dede Hayratını” yapıyoruz. Biz bugün Anadolu topraklarında yaşıyoruz. Anadolu'yu Anadolu yapan; Mevlana, Yunus Emre, Mehmet Akif ve Ali dedelerdir. Bu sebepten dolayı bizim her zaman için bu insanları örnek almamız, onların yollarında gitmemiz gerekiyor. Karaköprülüler olarak Ali Dede'nin hatırasına sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur. Biz de bu hatırayı yaşatmak ve yeni nesillerimize Ali Dede'yi tanıtmak için bu etkinliğimizi her yıl gerçekleştiriyoruz” dedi.

Ali Baba hayratının 2017 temasını şehitlik olarak belirlediklerini belirten Başkan Baydilli, “Her sene 'Ali Dede Hayratı' etkinliğimizin bir teması olur. Geçen sene yaptığımız etkinlikte insan temasını kullanmıştık, bu sene de 'şehitlik' temasını kullanacağız ve anlatmaya çalışacağız. Peygamber komşusu olan şehitlik makamının önemini, şehitlerimizin kutlu emanetinin değerini kavramak için bu sene bu temayı kullanmaya karar verdik” diye konuştu.

Başkan Baydilli şunları söyledi:

“Özellikle 15 Temmuz 2016'da hain darbe kalkışmasına karşı gözünü kırpmadan mücadeleye koşan, tankın, uçakların karşısında duran ve şehit olan vatandaşlarımızın, terörle mücadelede vatanımız için şehit olan kahramanlarımızın anılarını her zaman diri tutmak için bu temayı kullanmak, şehitlik mertebesinin ulviliğini anlatmak istedik. Bu vesileyle şehitlerimize, Ali Dedemize ve tarihi şanlı zaferlerle dolu ecdadımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Onlara layık olmayı, onların açtığı yoldan yürümeyi ve gelecek nesillere de onların bize bıraktığı değerleri bırakmayı bize nasip etsin” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ali Dede’nin Şanlıurfa ve Karaköprü için önemli bir şahsiyet olduğunu, Ali Baba hayratını düzenleyen Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye teşekkür etti.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Ali Baba etkinliğini düzenleyen Karaköprü Belediyemize ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Vekil Özcan, Ali Baba gibi değerlerin hayatını okumak ve onların gittiği yoldan gitmek, bölgedeki barış ve huzuru sağlayacak değerler olduğunu söyledi.

AK Parti Milletvekili Mahmut Kaçar ise, “Yaklaşık 400 yıl önce yaşayan Ali Baba’nın aslında 400 yıl sonrası yaşayan biz nesle ve bizden sonrakilere masajını doğru okumak ve gelecek nesillere de bunu aktarma noktasında önemli bir buluşma ve geleneği yaşatıyoruz. Bu buluşmayı düzenleyen Karaköprü Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ederim” dedi.

Şanlıurfa’nın bereketin, huzurun ve barışın şehri olduğunu ifade eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Ali Baba hayratını düzenleyen Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye teşekkür etti.

Konuşmalarının ardından kazanların başına geçen Başkan Baydilli ve protokol üyeleri, hazırlanan Kuru Fasulye ve pilavı besmeleyle dağıttı.