Her zaman çevre koruma ve temizliğe önem veren Karaköprü Belediyesi ‘Lets Do İt’ hareketiyle 160 ülke ve 81 ilimizde kutlanan ‘‘Dünya Temizlik Günü’ etkinliğine öncülük ederek Şanlıurfa’da kutlanmasını sağladı.

Karaköprü Mesire alanında yapılan programda çocuklar için yüz boyama, palyaço etkinlikleri yapılıp çeşitli oyunlar oynanırken, vatandaşlara fidan ve çöp poşeti dağıtılarak ‘yemyeşil ve temiz bir doğa’ mesajı verildi.

Programa ev sahibi olarak Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin yanı sıra AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de katılım gösterirken, etkinlik alanını gezerek sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya gelip sohbet ettiler.

Program ile ilgili bir açıklama yapan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, tüm dünyada aynı gün ve aynı saatte yapılan bu etkinliğin temiz bir dünyaya dikkat çekmek için çok değerli olduğunu ifade etti.

Başkan Baydilli şunları kaydetti: “Dünya’da temizliğe, çevrenin korunmasına dikkat çekmek için tüm ülkede aynı saatlerde düzenlenen bu etkinliği Karaköprü’müzde 40 tane sivil toplum kuruluşumuz ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Temiz bir dünya ve güzel bir gelecek bırakma adına bu tür sosyal mesaj veren etkinliklerle dikkat çekmeye çalışıyoruz.

Temiz bir dünya için hep birlikte el ele diyerek bu etkinliğimize katılım gösteren milletvekilimize, büyükşehir belediye başkanımıza ve çok değerli sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum.”

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise temizliğin imanın yarısı olduğunu belirterek, herkesin kendi çevresini temizlemesi durumunda bütün şehrin temiz olacağını dile getirdi.

Milletvekili Cevheri, “Gelecek nesillere çok güzel bir çevre, toprak ve vatan bırakmamız gerekiyor. İnancımızın gereği olarak kişisel temizliğe, çevre temizliğine önem vermemiz gerekiyor. Bu güzel etkinliği oluşturan Karaköprü Belediyemize ve destek veren bütün sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Dünya Temizlik Gününde verilecek en güzel mesajın kimsenin yere çöp atma hakkının olmadığı ve çevreyi kirletmemek gerektiği olduğuna dikkat çekerek, “Başka birinin temizlemesini bekleyerek bir şeyi yere atma hakkını nereden kendimizde buluyoruz? Doğayı bilerek kirletmek gibi bir şey asla kabul edilemez. Herkes önce kendi çevresine ve sonra doğaya dikkat etmeli, temiz tutmak için çaba göstermelidir. Bu güzel etkinlik için Karaköprü Belediye’mizi ve katılımcı kuruluşları tebrik ediyorum” diye konuştu.

Programın sonunda protokol üyeleri ve davetliler çöp toplama etkinliğine katılarak mesire alanında çöp toplayarak çevre temizliğine dikkat çektiler.

Karaköprü Belediyesi ve ‘Lets Do İt’ Şanlıurfa temsilciliği öncülüğünde gerçekleştirilen ‘Dünya Temizlik Günü’ etkinliğine şu sivil toplum kuruluşları destek verdi:

1-Şanlıurfa Işığım Ol Görme Engelliler Spor Kulübü

2-Let's Do It Şanlıurfa

Şanlıurfa'da terör operasyonu: 7 şüpheli yakalandı Şanlıurfa'da terör operasyonu: 7 şüpheli yakalandı

3-Tema Vakfı Şanlıurfa

4-Şura İnsan Hakları Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

5-Motoruha Motosiklet Doğa ve Kampçılık

6-Katak Arama Kurtarma

7-Karaköprü Gençlik Meclisi

8-Türk Riders Chopper Club ve Şanlıurfa Motosiklet Derneği

9-Göbeklitepe Bisiklet Spor Kulübü

10-Urbit Bisiklet Spor Kulübü

11-Yeşilay

12-Trac Şanlıurfa Şube Afet Acil Durum Haberleşme

13-Orman Müdürlüğü

14-İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi

15-Petra Kültür ve Sanat Tiyatrosu

16-Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi

17-Şanlıurfa Motosiklet Sporları Kampçılık Spor Kulübü

18-Şanlıurfa Kamp Dağcılık ve Doğa Sporları Spor Kulübü Urfa kamping

19-Fırat Gezginler Kulübü

20-Afad

21-Toplum Gönüllüleri Vakfı

22-Kızılay

23-Damla Derneği

24-Haçiko Urfa- Kulüp Animo Yerel Hayvansever Topluluğu

25-Şanlıurfa Tenis Kano Spor Kulübü

26-Türk Riders Chopper Club

27-Omurilik Felçlileri Derneği

28-Yeşil Beceriler

29-Türkiye Kadın Motosiklet Grubu

30-Şanlıurfa Akıncılar Motosiklet Grubu

31-Anadolu Chopper Motosiklet Kulübü

32-Pelda

33-Urfaorg Kültür Sanat Atölyesi

34-İkel Sanat Atölyesi

35-Karaköprü İlçe Sağlık Müdürlüğü

36-Gülenyüzler Derneği

37-Ab Bilgi Merkezi

38-Çevre Temizlik Gönüllüsü

39-Mutluluk Vagonu

40-Ulak