'Temiz Çevre Temiz Toplum' sloganıyla çalışan Karaköprü Belediyesi'nin başlattığı geri dönüşüm seferberliği sürüyor. Karaköprü Belediyesi Çevre Birimi tarafından yürütülen projede geri dönüşüm kutuları okullara ve ilçedeki sitelerin, apartmanların bahçelerine konarak hem geri dönüşüme katkı sağlamak hem de  çocukların ve gençlerin cam, kağıt, plastik atıklarını ayrıştırıp geri dönüşüm bilincine sahip olmasını sağlamayı hedefliyor.

 

İlçedeki Alibaba İlkokulu'nda Karaköprü Belediyesi Çevre Birimi ekipleri tarafından geri cam, kağıt ve plastik atıkların konulacağı geri dönüşüm kutuları konulurken, okul duvarlarına geri dönüşümü anlatan afişler asıldı. Ayrıca ilçedeki sitelerin bahçelerine de geri dönüşüm kutuları bırakılırken, vatandaşlara kutuların kullanımı ve geri dönüşümün önemi ile ilgili bilgi veriliyor.

 

Projeden memnun olduklarını ve okullarına geri dönüşüm kutularının konmasından mutlu olduklarını söyleyen Alibaba İlkokulu Müdürü Orhan Barsan, bu önemli proje için Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve ekiplere teşekkür etti. Okul Müdürü Barsan, "Karaköprü Belediyesi ve başkanımız sağolsun eğitime her zaman önem veriyor ve okulumuzun eksiklerini gideriyor. Bunun yanında geri dönüşüm projesi de öğrencilerimiz için çok anlamlı ve değerli bir projedir. Ben öğrencilerim adına Metin Baydilli Başkanımıza ve emeği geçenlere çok teşekkür ederim.

 

Karaköprü Belediyesi Çevre Birimi tarafından program dahilinde ilçe genelindeki okul ve sitelere geri dönüşüm kutuları yerleştirme işleminin devam edeceği öğrenildi.