Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, ilçeye son bir yılda 50 bin m2 yeşil alan kazandırdıklarını söyledi.
 
Şanlıurfa’nın modern yüzü olan Karaköprü İlçesinin her geçen gün büyümesiyle Karaköprü Belediyesi ilçedeki park ve yeşil alan sayısını artırıyor. Son olarak Akpiyar mahallesinde yapılan park ve ağaçlandırma çalışmalarıyla mahalledeki park ihtiyacı karşılanırken, mahallelinin zaman geçirebileceği bir yeşil alan oluşturuldu. Park ve ağaçlandırma çalışmasını yerinde inceleyen ve ağaç diken Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, ilçenin büyümesiyle her geçen gün yeni parklar yaptıklarını söyledi. Başkan Baydilli, “ Burada 4 bin 250 m2 alana yapılan parkımız bittiğinde mahalledeki yeşil alan ve park ihtiyacını karşılayacak. İçerisinde bulunan fitness alanı, çocuk oyun alanı ile vatandaşlarımızın ve çocukların güzel zaman geçirmesini sağlayacağız” diye konuştu.
 
“Bir yılda 50 bin m2 park alanı yaptık”
 
Başkan Baydilli, Karaköprü’de göreve geldikleri günden itibaren bir yıl içinde 50 bin m2 park alanı yaptıklarına dikkat çekerek, hedeflerinin önümüzdeki yıla kadar 75 bin m2 park alanı daha oluşturmak olduğunu söyledi. Başkan Baydilli, “Bu parkların yanında 110 dönümlük Yaşam Parkı projemiz de var. Onu da hesaplarsa 160 bin m2 yeşil alanı buluyor. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda daha fazla yeşil alanı Karaköprü’müze kazandırmaktır” dedi.

Başkan Baydilli özverili çalışmaları nedeniyle Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ederken, yeni oluşturulan parkta ağaç dikti.