Kocaeli'nin Gebze ilçesinde meydana gelen trafik kazasında eşi ve 4 çocuğu ile birlikte yaşamını yitiren gurbetçi ailenin Almanya'dan ilk defa kendi araçlarıyla Türkiye'ye geldiği öğrenildi.

Anadolu otoyolu Ankara yönünde seyreden tırın Muallimköy mevkisinde karşı şeride geçerek otomobil, iki cip ve panelvana çarpması sonucu hayatını kaybeden Adnan (35) Erdoğan ile eşi Fatma (35), çocukları Melisa, Müslüm, Yusuf ve Yakup Erdoğan'ın cenazelerinin, Asri Mezarlıktaki gasilhanede işlemleri tamamlandı.

Cenaze aracına konulan 4'ü çocuk 6 kişinin cenazeleri, defnedilmek üzere Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Göklü Mahallesi'ne götürüldü.

Burada aile mezarlığı önünde musallaya konulan cenazeler için ayrı ayrı namaz kılındı.

Cenazeye ailenin yakınlarının yanı sıra Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu ile aralarında gurbetçilerinde bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenazeler, aile mezarlığına yan yana defnedildi.

- Kardeşi de 11 yıl önce kazada ölmüş

Kazada yaşamını yitiren Adnan Erdoğan'ın amcasının oğlu Ahmet Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuzeninin uzun yıllardır Almanya'da yaşadığını ve yılda bir defa akrabalarını görmeye memleketine geldiğini söyledi.

Akrabalarının hala şokta olduğunu belirten Erdoğan, "En son cumartesi günü köyde bir düğünümüz vardı, orada karşılaştık. Yurt dışına ne zaman gideceği, orada neler yaptığı hakkında muhabbet ettik. Yaşının genç olması ve tüm ailesini birden kaybetmesi acımızı ikiye katladı. Kardeşi İhsan da 11 yıl önce yine trafik kazasında ölmüştü." diye konuştu.

- İlk defa araçlarıyla gelmişler

Baba Erdoğan'ın dayısı Nedim Demir de büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Ailenin tatilini tamamlayıp Almanya dönerken kaza geçirdiğini anlatan Demir, şunları kaydetti:

''Yeğenim 45 gün önce Türkiye'ye tatile geldi. Dün sabah tatilini tamamlayarak iş yerine dönmek için sabah 08.00'de Gaziantep'ten yola çıktı. Akşam saatlerinde kazayı duyduk. Karşı istikametten gelen bir tırla çarpışmışlar. 12 yıldır orada kendi iş yeri vardı. Dönerci olarak çalışıyordu. Ailesiyle birlikte gelmişti şimdi kimse kalmadı. Adam senede bir sefer tatile geliyordu. Her zaman uçakla geliyordu. İlk defa kendi aracıyla geldi onda da bu kaza oldu çok üzgünüz.''