Halfeti’nin sevilen simalarından yazar Nihat Özdal, geçtiğimiz gün işletmecisi olduğu Sokrates Otel önünde silahlı saldırıya uğradı.

Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama da Özdal’a yapılan saldırı kınandı. Açıklama da ‘’ Kent Konseyleri bir kentin düşünen beyni, vicdanı, irfanı ve gelecek planlayıcısıdır. Halkın ve STK'ların görüşlerini alarak bunları yetkili mercilere kentin çıkarları doğrultusunda tavsiyelerde bulunan gönüllü kuruluşlardır. Bu düşüncelerle kente karşı görevlerini yerine getiren Halfeti Kent Konseyi Başkanı Sn. Nihat Özdal'a yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyor ve mağdur başkanımıza saygılarımızla acil şifalar diliyoruz’’ ifadelerine yer verildi.

BAŞKAN ALBAYRAK’TA KINADI.

Öte yandan Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak’ta, saldırının anından Özdal’a destek vererek saldırı kınadı. Albayrak açıklamasında ‘’Otelin yıkım kararı ile ilgili açıklaması yüzünden darp edilerek saldırıya uğrayan Kent Konseyi Başkanımız Nihat Özdal'a geçmiş olsun ; bu saldırıyı yapanlar ve yaptıranlar yargı önünde hesap verecektir. Farklı düşünceye tahammülü olmayan bu şehir eşkıyalığını kınıyorum’’ dedi.

ÖZDAL NE DEMİŞTİ ?

Özdal, bir süre önce ilçede silüeti bozan bir otelin yıkılması için sosyal medyada kampanya başlatmıştı. Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından otelle ilgili çıkan yıkım kararı ile ilgili sosyal medya hesabından ‘’ Nehirden yol alırken silüeti bozan, taş mimari ve bozkırın uçsuz bütünlüğüne bıçak gibi saplanan otelin yapımını engellemek için çok kampanya yürütmüştük. Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından yıkılması ile ilgili karar sonunda çıktı. Emeği geçenlere teşekkürler’’ değerlendirmesinde bulunmuştu.

MEDYAURFA.COM