Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatında askerlik görevini sürdürürken gazi oldu.

Özyavuz’un o yıllarda hatıra defterine yazdığı anlamlı şiire MEDYAURFA.COM editörleri ulaştı.

Mehmet Özyavuz’un 1974 yılındaki Kıbrıs Barış harekatında yazdığı şiir;

‘’Dünyada her şey döner,

Semadaki ay bile döner,

Yalnız, Ay-Yıldızlı- Şanlı Türk bayrağımdaki,

Hilal değişmez...

Bir-Ay-Yıldızlı Bayrağım,

Göklerde, dalgalandıkça,

Türk Milleti, Milli kültür ve ahlakından dönmez...

Kahraman Türk askeri bu manevi hasletleri,

Türk'ün asil ruhu ile birleşince,

Er meydanında, bir Türk'e bin vatan haini düşman az gelir...’’

Şiir: Mehmet Özyavuz'un, askerlik hatıra defterinden.

Başkan Özyavuz, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle de bir kutlama mesajı yayınladı.

Özyavuz, mesajında şu ifadelere yer verdi;

‘’Cümle Vatan Şehitlerini, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu gazi Mustafa kemal ATATÜRK'ü Rahmet, Gazileri Minnetle anar. Hasta ve yaralılara acil şifalar diliyorum.

Ey Büyük Türk Milleti, Aziz Harranlı kardeşlerim, 30 Ağustos Zafer Bayramınız Kutlu Olsun.

Muhterem Harranlılar,

Türk Milletinin bağımsızlığını temin eden ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun ilk müjdesi olan "Büyük Zafer" bayramınızı kutlar. Kahraman Türk ordusunun her zaman hürriyetimizin en büyük teminatı olduğunu bir kere daha tekrarlarken, Ulu Önder ATATÜRK'ün işaret ettiği istikamette istikbale yönelenlerin kıvanç ve güven kaynağımız Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Kahraman ve fedakar mensuplarını, en kıdemsiz erinden en üst rütbede ki komutanına kadar, hepsinin bu mübarek 30 Ağustos Zafer bayramını kutluyorum.

Tarihi Türk geleneklerinde, Şehitlik ve Gazilik bilincimiz, Vatan sevgisiyle iç içedir...

Şehitlik ve Gazilik İslam da iki büyük aşamadır. Biri Allah ve Vatan için savaşarak ölmek, diğeri ise aynı savaştan sağ çıkıp şerefle yaşamak demektir. Bu iki aşamaya ulaşmak, Türk İslam kültürünün ana gayesi olduğunu tarih de onaylıyor. 1071 Malazgirt meydan savaşı, 1453 İstanbul fethi, 30 Ağustos 1922 de Dumlupınar Meydan Muharebesiyle, son olarak da, bendeniz Mehmet Özyavuz'un da, 20 Temmuz 1974 Kıbrıs barış harekatı, İman gücüyle savaştı ve beraberlik ruhu ile Kıbrıs Zaferi başarıya ulaştı.

Aziz Harranlı hemşehrilerim:

Tarihi şan ve şereflerle dolu, gücünü Türk Ulusunun güveninden alan ve onun bağrından çıkan Kahraman Türk Ordusu, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını, Milli birlik ve beraberliğinin, yurt içinde ve bölgesinde huzur ve güvenin, barış ve istikrarın en güçlü teminatıdır. Bu nitelikleri ile dostuna güven veren, düşmanına korku salan ve saldırgan emellerden caydıran Şanlı Türk Ordusu gurur ve iftihar kaynağımız olmaya devam ettiğini, 15 Temmuz da, dahili-harici riyakar "İhanet şebekeleri" vatan hainlerine karşı, ruh ve iman kuvvetiyle bir kere daha dünya kamuoyuna kendisini ispat etmiştir.

Kahraman Türk ordusu, 21'nci yüzyıla dünyanın en güçlü ordularından biri olarak girmeyi başaran Türk Silahlı Kuvvetleri'nin teknolojik ve Milli beraberlikle başarılarının yarınlara taşınmasında büyük katkısı olacağına bu mübarek Zafer bayramında inanıyorum, güveniyorum.

Çünkü Türk Ordusu, tarihi çok eski olan ve geçmişten kuvvet alan şanlı kahraman bir Ordudur.

Aziz Şehitlerimiz! Kabirlerinizde rahat uyuyunuz. Bize emanet bıraktığınız bu kutsal topraklara, dünya durdukça riyakar ve hain amellere fırsat verilmeyecek ve sokulmayacaktır.

Cenab-ı Allah, ruhlarında vatan sevgisi olanların, vatana hizmet etmesini kendilerine nasip etsin. Amin...

Vatanımıza, Ay-Yıldızlı Şanlı Türk Bayrağımıza, toprağımıza ve ezanımıza çıkar amaçlı göz diken hainleri, Allah kahr-ı perişan etsin, fırsat vermesin inşallah. Amin...

BİR RİCA: Harranlı hemşehrilerimi, imkanı olanlar şehitlik ve kabristanlıklarda, okumasını bilenler Kur'an, bilmeyenler de, bilgileri dahilinde Sureler okuyarak Şehit ve atalarımızın ruhlarını şad etsinler. Allah, okuyacağınız Kur'an ve duaları kabul etsin. Ayrıca Şehitliklere gitme imkanı olmayanlar, evlerinde de Kur'an okuyup, dua edebilirler’’