2014 yılında yürürlüğe giren Büyükşehir yasasında kırsal mahallelerin ilçe belediyelerine bağlanmasıyla birlikte Karaköprü’de kırsal mahallelere hizmet ve yatırımlar sürüyor. Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin, ‘Kırsal mahalleleri merkezden ayırmadan hizmet götüreceğiz” sözüyle kırsal mahalleler yapılan yatırımlarla coşuyor.

 

Karaköprü’ ye bağlı 86 kırsal mahalle ve 90 mezranın tamamında Karaköprü Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından köy içi yollarda stabilize malzeme serimi çalışması tamamlanırken, kırsal mahallelerdeki vatandaşların faydalanması için çok amaçlı salonlar inşa ediliyor. Bugüne kadar 34 kırsal mahallede çok amaçlı salonlar tamamlanıp hizmete sunulurken, 7 kırsal mahallede çok amaçlı salon inşaatı devam ediyor. Ayrıca kırsal mahallelerde atıl durumda olan 13 okul da restore edilerek kırsal mahalleye çevrildi. Program dahilinde tüm kırsal mahallelere çok maçlı salon kazandırılması hedefleniyor.

 

Gençlerin spor yapmasına önem veren Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, kırsaldaki gençlerin de spor yapması için toplu taşımalı eğitimin olduğu okullara sentetik çim saha kazandırıyor. Bugüne kadar 12 kırsal mahallede sentetik çim saha yapılırken, 2 mahallede sentetik çim saha için ihaleye çıkılacak.

Hizmeti her kesime götürmek için çalıştıklarını kaydeden Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, kırsal mahallelere hizmeti en iyi şekilde götürmek için çalıştıklarını kaydetti.

 

Başkan Baydilli şöyle konuştu: “Biz Karaköprü Belediyesi olarak ilk günden beri hizmeti her noktaya ulaştırmak için çalışıyoruz. Kırsal mahallelerimize de önem veriyor, kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın refahı için uğraşıyoruz. Allah’a şükür dokunmadığımız, hizmet götürmediğimiz kırsal mahallemiz yok. Kırsalımızda vatandaşlarımızın tozdan ve çamurdan arınması için köy içi yollarda stabilize malzeme serimi yaptık ve 86 mahalle 90 mezra olmak üzere 176 yerleşim yerinde çalışmalarımızı tamamladık.

Bunun yanında kırsaldaki vatandaşlarımızın taziyelerini, düğünlerini, önemli günlerini, toplantılarını yapmaları için köy odası tarzında çok amaçlı salonlar inşa ediyoruz. Kırsaldaki gençlerimizin spor yapması, boş zamanlarını sporla geçirmesi için toplu taşımalı eğitimin olduğu mahallelerde sentetik çim sahalar yapıyoruz. Bu hizmetlerin dışında da hem merkezdeki hem kırsaldaki vatandaşlarımızın emrindeyiz. İnşallah bundan sonra da hizmetin en iyisini götürmek için tüm ekibimizle birlikte çalışacağız.”

 

Karaköprü Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü program dahilinde tüm kırsal mahallelerde çalışmalarını sürdürüyor.