Ödemeler 24 Şubat 2017, Cuma günü başlayıp, Kimlik numarası sıralamasına göre 10 Mart 2017, Cuma günü son bulacak. Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı, mazot, gübre ve toprak analizi desteği ödemlerinin çiftçinin yüzünü güldürdüğünü desteklerden dolayı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik’e teşekkürlerini sundu.

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı, mazot gübre ve toprak analizi desteği ödemelerinin bugün itibari ile başlanacağını duyurdu. Ödemeler 24 Şubat 2017, Cuma günü başlayıp, Kimlik numarası sıralamasına göre 10 Mart 2017, Cuma günü yapılacak ödeme ile son bulacak. Ödemeler Ziraat Bankası aracılığı ile çiftçi hesaplarına saat 18.00'dan sonra yapılacak. Çiftçiler Ziraat Bankası ATM’lerinden desteklemelerini alabilecek.

Desteklemenin ödenmesi ile piyasaların bir nebze olsun rahatlayacağını vurgulayan Başkan, ‘çiftçinin piyasaya olan borçlarının ödenmesi gerektiği dönemde mazot gübre ve toprak analizi desteğinin ödenmesi hem piyasalara hem de çiftçilere rahat bir nefes aldırdı. Desteklerin her hasat zamanında ülke tarımına daha büyük kazanç olarak geri dönüşü de sağlanması konusunda da önemli katkı sunacaktır. Mazot gübre ve toprak analizi desteği destekleme ödemelerinin çiftçilerimize ulaşmasında emeği geçen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Şanlıurfa Milletvekili Sayın Faruk Çelik’e de teşekkürlerimizi sunuyoruz.’ Dedi.