Şanlıurfa'yı tanıttılar.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kentin tarihi, kültürel ve gastronomi zenginliklerini tanıtmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, sosyal medyada yüksek sayıda takipçisi olan ünlüleri kente davet ederek kentin tanıtımına katkı sağlayan Beyazgül, bu kez de Star Tv’de program yapan ünlü sanatçılar Demet Akalın ve Alişan’ı kente davet ederek şehrin tanıtımına katkı sağladı.

Şanlıurfa milyonlarca kişiye ulaştı.

İnstagram’da 9,7 milyon takipçisi olan Demet Akalın ve yine 2 milyon takipçisi olan Alişan, Şanlıurfa’nın yemeklerini ve tarihi mekanlarını sosyal medya hesaplarından paylaşarak milyonlarca sosyal medya kullanıcısına ulaştılar. Star Tv’de yayınlanan programları için de çekim yapan ikili Şanlıurfa’yı ulusal medyada gündeme getirdiler. 

Beyazgül’ün tanıtım hamlesi birçok kesim tarafından takdirle karşılanırken, ulusal ve yerelde ise bazı kesimlerin tepkisine neden oldu.

Resim

‘’Hepiniz bir tane etmiyorsunuz be’’

Ulusal medya ve muhalif kesimde Alişan ve Demet Akalın’ın kentte restoranda yemek yemeleri eleştirildi. Alişan, sosyal medya hesabından eleştirilere sert tepki gösterdi. Ulusal medya görsellerini paylaşan Alişan ‘’Yine iş başındasınız. Biriniz hepiniz için görüyorum ama hepiniz bir tane etmiyorsunuz be’’ dedi.

‘’Urfa’da 2 gün aç mı kalsaydılar?’’

Şanlıurfa’da turizmciler ve birçok kesim Beyazgül’ün tanıtım hamlesini takdirle karşıladı, bazı kesimlerin getirdiği eleştirilere de tepki gösterdiler. Şanlıurfa’da uzun yıllardan bu yana turizm sektöründe hizmet veren Hacı Birsen ‘’Demet Akalın ve Alişan Şanlıurfa’ya hoşgeldiler. Bu ziyaretle ilgili eleştirileri turizmci olarak kabül etmiyoruz. Şanlıurfa’da çalışırsın bir dert, çalışmazsın bir dert. Halililer bu kentte nemrudilere karşı Allah’ın yardımıyla galip gelecek. Başkan tanıtım yapar, misafir getirir yemek yediler diye eleştirirler. Misafirler Şanlıurfa’da iki gün aç mı kalsaydılar ? Eleştiri yaparken mantıklı olalım. Menfaat için kimseyi eleştirmeyelim. Memleketimize sahip çıkalım’’ dedi.

‘’İyiliğe bile muhalefet eder hale geldik’’

Halil Zıt isimli vatandaş ise konuyla ilgili yaptığı değerlendirme de ‘’Gaziantep’in tanıtımı için Fatma Şahin’in reklamlarını görürüz veryansın ederiz. ‘Bizimkiler yatıyor, çalışmıyor’ deriz. Bizimkiler gider Türkiye’nin en ünlü sanatçıları kentte ağırlar, tarih, inanç turizminin tanıtılmasına öncülük eder, bu defa da ‘Pandemi sürecinde yapılacak işmidir’ deriz. Bu memleketin Allah yardımcısı olsun. Memleketin kötülüğü için yapılan muhalefeti anladık Eyvallah ama iyiliği için yapılana bile muhalefet eder hale geldik’’ dedi.

Salı günü Star'da Şanlıurfa var!

Öte yandan Demet Akalın ile Alişan'ın Şanlıurfa'da çektiği programın Salı günü Star Tv'de yayınlanacağı öğrenildi.

İşte sosyal medyada gösterilen diğer tepkiler…

Bekir Ziya Engül:
Memleket için gece gündüz haftasonu ayırmaksızın çalışanları tebrik etmek yerine sözde memleket sevdalıları saldıracak bir yol bulup saldırma içgüdülerini tatmin ediyorlar. Mesele memleket meselesi olsaydı takdir ederlerdi. Durmak yok Hizmete devam.

Ömer Dodanlı: 
Ülkemizin 2 sanatçısı Urfa’ya misafir geliyor. Belediyemiz misafir etmişler yemek yedirmişler diye kıyameti koparanların tek derdi Urfa turizmini baltalamaktır? Bu saldırıların temeli büyükşehir üzerinden Urfa turizminin geliştirilmesine engel olmaktır.

Av. Vehbi Beyaz:
Şanlıurfa misafirperverliği ile bilinen bir şehir. Bunun gereği olarak şehrimiz de program çekimi için bulunan ünlü sanatçıları ev sahibi olarak ağırlayan büyükşehir belediye başkanımızı eleştirmek en hafif tabiri ile insafsızliktır.

Mehmet Ali Kurt:
Meyve Veren Ağaç Taşlanır.. Geldiği Günden Beri Şanlıurfa'mızın Tanıtımı ve Hakettiği Yeri Alması İçin Aralıksız Çalışan Büyükşehir B. Başkanımıza Yönelik Yapılan Eleştirileri Kınıyorum. Şanlıurfa'yı Algıyla Karalamak İsteyenlere Karşı Hizmet Etmeye Devam Edeceğiz.

Fethi Şeker: Algınız Batsın... Bu Şehrin Tanıtımı ve Kalkınması İçin Çalışan, Konu Şanlıurfa Oldu mu Her Türlü Fedakarlıkta Bulunan Büyükşehir B. Başkanımıza Yönelik Eleştirileri Kınıyorum. Urfa Sanatı ve Sanatçıya Daima Kucak Açmış Bir Şehirdir. Algınızla YOL ALAMAZSINIZ..!

Cengiz İzgördü:
Tanıtım yaparsın beğenmez, hizmet edersin beğenmez, mütevazi olursun beğenmez, dürüst olursun beğenmez, hülasa ne yapsan beğenmez. Bence bunların kim olduğu ve ne istediklerini herkes biliyor. Biz işimize ve yolumuza bakalım ağabey.

Hasan Keser:
Yine algı yine karalama başka ilde olsa evet görüyorsunuz Urfa yine baka durdu diye yazılır hatta Gaziantep olsa neler yazılır neler emellerinize ulaşamayacaksınız çünkü ortada ilimiz için bir mücadele ilimiz için misafirperverlik var iyi ki varsınız Başkanım 

İbrahim Kaymaz:
Bu şehire yapılması gereken ne varsa yapmak için çabalayan bir başkanımız var,basit algılarla bu şehire zarar veremiyeceksiniz. Bu şehire Gönülden gelen çalışma azminizi biz yakından bliyoruz sayın başkanım

Rıdvan Söylemez:
Urfa ve Urfalı tarihinden itibaren misafirperverdir. Şanlıurfanın tanıtımı için kente gelen misafirleri Sosyal mesafe kuralları çerçevesinde ağırlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız maksadını aşarak eleştirmek kabul edilemez bir tutumdur.

Mehmet Özyavuz:
Şehrimizin Kalkınması, Gelişmesi ve Hakettiği Seviyeye Gelmesi İçin Gece-Gündüz Çalışan Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Ekibine Yönelik Eleştiriler Akıl Alır Gibi Değil, Derdimiz Urfa İse Bu Konuda Gece-Gündüz Çalışanlara Destek Olalım, Köstek Değil..

Mithat Arhan:
Şanlıurfa’nın tanıtımını En iyi Şekilde Yapma Gayretinde Bulunan Başkanımı Tebrik ediyorum.Farklı algı oluşturmaya çalışanların derdi Şanlıurfa değildir.

Osman Çadırcı:
Büyükşehir belediyesi, Sanatçı ve davet etmiş. Mülkiyeti belediyeye ait sosyal tesiste Urfa’nın meşhur yemeklerini ikram ettiler diye bazı tıyneti bozuk insan?lar “korona yasaklarına uymadınız” yaygarası çıkartıp, yapılan olumlu icraatı sabote ettiler.

Ömer Kapaklı:
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı ev sahipliğinde bu tür davet ve etkinlikleri yapmakta fayda var. Urfa’nın tanıtımı açısından önemli. Covid bitince turizmde inanılmaz gelişmeleri hep beraber göreceğiz