Dünya Robot Olimpiyatı’nda dünya ikincisi, TEKNOFEST’te de Türkiye birincisi olan Modern Eğitim Kurumları, öğrencilerini eğitim ve çeşitli etkinliklerle hayata hazırlıyor.

Mutlu ve başarılı Modern dünya vatandaşları yetiştirmek misyonu, anaokulundan üniversiteye kadar modern ve bilimsel programlar ışığında, idealist eğitimci kadrosuyla öğrencilerini geleceğe hazırlayan, saygın ve lider bir okul olmak vizyonuyla eğitim hayatını sürdüren Modern Eğitim Kurumları, başarılarına yenilerini ekledi.

Robochallenge Dünya Robot Olimpiyatı’nda dünya ikincisi, TEKNOFEST’te de insanlık yararına teknoloji alanı sağlık kategorisinde Türkiye birincisi olan Modern Eğitim Kurumları, İstanbul Beylikdüzü’ndeki bünyesinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve kolej olarak eğitim hayatına devam ediyor.

‘’Hayal ettik ve başardık’’

Konuyla ilgili MEDYAURFA.COM editörlerinin sorularını yanıtlayan Modern Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gülel ‘’Çocuklarımla ilgili hayal ettiğim bir eğitim ve öğretim ortamını gerçekleştirmiş olmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyorum’’ dedi.

‘’Çok dua ettim’

On yıldır öğrencilerini iyi eğitebilmek için çok çaba sarf ettiğini ifade eden Gülel ‘’Çok okul değiştirmek zorunda kaldım ancak hayal ettiğim o sonuca ulaşamadığım için Allah’ım bana bir okul nasip et diye dua ettim. Bu bina bana teklif edilince eğitimdeki birikimlerine inandığım eğitimci dostlarımla istişarelerde bulundum ve beraberce çocuklarımızı gönül rahatlığıyla gönderebileceğimiz bir okul hayal ettik. Bu öyle bir okul olmalıydı ki eğitim kadrosu nitelikli, eğitim sistemi modern ve özgün, bilim sanat ve sporu önemseyen yabancı dil eğitimini en üst seviyede gerçekleştiren, herkesin kendi değerini bulabileceği, fiziki ortamı ile de bir okuldan daha çok eğitim ve sürekli yaşam merkezi olmalıydı’’ dedi.

‘’’Titizlikle davrandık’’

Dünya ile entegre olabilmiş, ufku geniş, vizyon sahibi evlatlar yetiştirmeye çalışan bir baba olarak; Çocuklarına arzu ettiği standartları, kendisiyle aynı arayış içerisinde olan diğer ebeveynlerin de bu ihtiyaç ve beklentilerini göz önüne alarak; Eğitim yuvalarını vatanın ve milletin hizmetine sunduklarının da altını çizen Gülel ‘’Ülkemize ve gençliğimize en faydalı geri dönüşümün; Ancak nitelikli eğitim ve öğretim ile mümkün olacağının idraki ile hiçbir emek ve fedakarlıktan kaçınmadık. Bir diğer ifade ile kurumumuza hayat verirken, bir babanın; Evladının geleceğini inşa ederken, göstereceği hassasiyet ve titizlikle davrandık. Rabbim bizleri bu kutlu niyet üzerine muhafaza eylesin inşallah’’ dedi.

Başlıksız-2

Başarıya doymuyor.

Modern Eğitim Kurumları, Milli Eğitim müfredatına uygun olarak çalışmasının yanı sıra öğrencilere zenginleştirilmiş akademik programlar, yabancı dil eğitimi, çeşitli atölyeler, kulüpler, sanat ve spor etkinlikleri sunan okul, birçok yarışmada başarı kazanmış.

matematik-basari-slayt

Öğrencilere doğal öğrenme ortamı sağlıyor.

Okulda öğrencilerin, çeşitli atölyelerle öğrenme, yemek pişirme, karar verme, takım çalışması ve el becerisi gibi yetkinliklere sahip olması amaçlanıyor. Ayrıca öğrencilere ilgi ve yetenekleri doğrultusunda; resim, seramik, ebru, yağlı boya ve müzik aletleri eğitimi de veriyor. Okulda her alanda yüzde 100 İngilizce kullanılması öğrencilere doğal bir öğrenme ortamı sağlıyor.

Türkiye’de hiçbir özel okulda yok.

Okul, Türkiye’de hiçbir özel okulda olmayan macera parkuruyla da öne çıkıyor. Parkurda, yüksek İp Parkuru, Double Zip Line, Serbest Atlayış, Tırmanma Duvarı, Survivor Parkuru gibi özellikleri barındırıyor.

Tümü branş mezunu ana dili İngilizce olan öğretmenlerle İngilizce, İspanyolca ve Almanca dillerinde uluslararası kalitede hayat boyu sürdürülebilir dil edinim ortamı sunuluyor. Okul, Amerika’da ve tüm dünyada Scholastic Aptitude Test(SAT) sınavını uygulayan vakıf College Board üyesi ve SAT sınav merkezi. Aynı zamanda, uluslararası müfredatı takip etme kalitesiyle de “International Cambridge School1” olma onay sürecini başarıyla sürdürmekte.

Başarılarıyla göz kamaştırıyor

Modern Eğitim Kurumları, Robochallenge Uluslararası Robotik Olimpiyatlarında Dünya genelinde Finalist olan 615 yarışmacı ve 533 robot arasından Air race alanında Fransa, İspanya, Meksika, Kolombiya gibi birçok ülke ve üniversiteli rakibini eleyerek gümüş Madalya kazandı. Ayrıca kurum, Teknofest’te, insanlık yararına teknoloji alanı, sağlık kategorisinde liseler arasında ise 280 proje arasından Türkiye birincisi oldu. Modern Eğitim Kurumları’nın daha önce kazandığı başarılardan bazıları ise şöyle;

slide

2019 Romanya Robochallenge Dünya Robot Olimpiyatı Dünya dördüncülüğü ve Dünya ikinciliği

2019 Teknofest İnsanlık Yararına Teknoloji Sağlık Kategorisi birinciliği

2019 TÜBİTAK Ortaokullar Arası Proje Olimpiyatı Marmara Bölge ikinci ve üçüncülüğü

2019 TÜBİTAK Liseler arası Proje Olimpiyatı Marmara Bölge üçüncülüğü

2019 Bursa Science Expo Jüri Özel Ödülü

2019 Anaokulu 5 ve 6 Yaş. Okul Öncesi “Kod En Mavi” Yarışma İstanbul ikinciliği

2019 Google Science Fair Dünya Geneli ilk 100 Proje Finalistliği

2019 Brezilya Mostratec Science Olimpiyat Dünya Finalistliği

2018 Mısır Eistef Science Olimpiyat 2 altın 8 Gümüş 2 Bronz ile Dünya ikinciliği

2019 Portekiz Youth Science Meeting 10 Proje ile Best Delegate

2019 Gazi Yaşargil Bilim Olimpiyatı Yılın genç Bilim insanı ödülü