Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 11 tane motosikleti çalan hırsızı suçüstü yakaladı.

Son zamanlarda Şanlıurfa’da aynı yöntemle çok sayıda motosikletin çalındığını tespit eden polis, motosikletlerin ilçelere ve köylere trafikten men diye satıldığı yönünde bilgilere ulaştı. Hırsızlık olayının yoğun olarak yaşandığı mahallerde çok sayıda kamera incelendi ve yapılan titiz çalışmalar neticesinde motosikletleri çalan şahsın aynı zamanda cezaevi firarisi M.B olduğu belirlendi.

25 yaşındaki M.B’nin, Dedeosman mahallesinde akşam saatlerinde bir sokakta motosiklet çalacağı sırada polisi görerek kaçmaya başladığı, kovalamaca sonucunda yakalandığı bildirildi.

Olaylarla ilgili soruşturmayı derinleştiren Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, M.B’nin Haliliye ve Eyyübiye’de toplam 11 motosiklet çaldığını ve bir şahsında çantasını kapkaç yöntemiyle çaldığını tespit etti.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklama da, çok sayıda hırsızlık suçundan sabıka kaydının bulunduğu M.B’nin Şubat ayında tutuklandığı, cezaevinden kaçtığı ve 12 ayrı hırsızlık olayından adli mercilere sevk edildiği ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği ifade edildi.