Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,  Danimarka Mülteci Konseyi ve KOSGEB ile Eyyübiye Belediyesi arasından yapılan protokol kapsamında, düzenlenen kurslarda başarı gösteren kursiyerlerle bir araya geldi. Katılımcılara Türkçe, Arapça ve İngilizce konuşarak seslenen Başkan Ekinci, Eyyübiye Belediyesi olarak sosyal belediyecilik çalışmalarıyla bu tarz programlara ne kadar önem verdiklerini anlattı. Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen sertifika dağıtım törenine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Danimarka Mülteci Konseyi Saha Koordinatörü Adam Jacovou, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, STK Başkanları, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Büyükfırat, KOSGEB yetkilileri ile sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı. 2016 yılında Eyyübiye Belediyesi ile Danimarka Mülteci Konseyi arasında karşılıklı olarak imzalanan protokol kapsamında, Satış Pazarlama ve Bilgisayar Programları ile yine 2017 yılı içerisinde yenilenen protokol kapsamında, Hasta Kabul İşlemleri, Bilgisayar Programları, Türkçe Eğitimi ve Grafik Tasarım alanlarında çeşitli kurslar düzenlendi. Eyyübiye Belediyesi tarafından organize edilen kursların eğitmenleri de Eyyübiye Halk Eğitim Merkezi tarafından temin edildi. Düzenlen kurslar sonunda Hasta Kabul İşlemleri kursunda 33, Bilgisayar Programları kursunda 20, Grafik Tasarım kursunda 22 ve Türkçe Eğitimi kursunda başarı gösteren 14 kursiyere başarı sertifikaları verildi. Yine 2016 yılında Eyyübiye Belediyesi ve KOSGEB Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında 60 kişi, 2017 yılında da yenilenen protokol kapsamında 30 kişilik gruplar halinde 10 hafta süren eğitimler kapsamında 300 kişiye, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verildi. Bu kurslarda da başarı gösteren kursiyerlere de düzenlenen törende sertifikaları verildi.

Düzenlenen sertifika dağıtım töreninde katılımcılara seslenen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, bölgede yaşanan sıkıntılardan dolayı yaşanan mağduriyete değindi. Başkan Ekinci,”Hepinizin malumu  6 yıl önce İslam coğrafyasında istenmeyen olaylar meydana geldi ve bu coğrafyada olaylar oluşurken de mağduriyetler oluştu. Meydana gelen olaylar nedeniyle  Eşref-i Mahlukat olan insan hakikaten zilleti yaşıyor. Yaşanan bu mağduriyetlerden dolayısıyla ülke olarak biz de etkileniyoruz. Bizler ülke olarak yükümlülüğün altına girmiş oluyoruz. Dış ülkelerden vaat edilen destek gelmeyince tüm yük bize kalmış oluyor. Tabi bazı insani yardım kuruluşlarını ayırmak gerekiyor. Yine Danimarka Mülteci Konseyi  ile sosyal sorumluluk projesi kapsamında ortak bir çalışmaya imza attık. Bizler, insan odaklı hizmet yapan belediyeciliği ve Eşref-i Mahlukata hizmet etmeyi  liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımızdan örnek aldık. Herkes biliyor ki dünyanın neresinde bir mağduriyet varsa sesini yükselten ve onlara yardım eden tek lider Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu nedenle Suriyeli misafirlerimize de kucak açacağız. Malumunuz ilçemiz nüfusu 370 bin civarındadır. Son aldığımız rakamlarda ilçe sınırlarında 160 bine yakın Suriyeli misafirimiz olduğunu tespit ettik. Gelişmiş ülkeler mülteci kabul ederken bizler on binlerle yüz binlerle mülteci misafir ediyoruz. Bu kapsamda onlara yönelik çalışmalarımız da oluyor. Danimarka Mülteci Konseyi ile ortak yaptığımız çalışmada, Hasta kabul işlemleri konusunda 33, Bilgisayar programları konusunda 20, grafik tasarımda 22 , Türkçe eğitimde 14 kişi belge almaya hak kazanmıştır. Yine KOSGEB ile ortak başlattığımız girişimcilik kursu var. girişimcilik ruhuna sahip olan insanların ihtiyaç duydukları eğitimin verilmesi ile beraber açacakları kendi işletmeleri sayesinde hem iş sahibi olacaklar hem de istihdam yaratacaklar. Eyyübiye Belediyesi ile KOSGEB arasında 2 yıldır ortak bir çalışma yürütüyoruz. İlk yıl 60 kişiye, ikinci yıl da toplamda 300 kişiye kurslar verildi. Bugün de bu kurslarda başarılı olanlara temsili olarak sertifikalarını veriyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. “ dedi.

Danimarka Mülteci Konseyi Saha Koordinatörü Adam Jacovou da, yaptıkları çalışmaları aktarıp programda emeği geçenlere teşekkür etti.