Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, yayınladığı mesajında; "Biz Anadoluyuz. Biz Türkiyeyiz. Bu topraklara ilk ayak bastığımız günden bugüne kadar, yaşanan savaşlar sonrası bu toprakları bize vatan yapan herkese, binlerce şükranlarımı sunuyorum. Bugün bu topraklarda yaşayan herkesi bir çatıda toplayan Türkiye Cumhuriyeti var. Bu cumhuriyet ,bu topraklarda yaşayan herkesindir. Kimse bunu test etmesin,sorgulamasın . Bu topraklar dinsel,ırksal ayrışımların yurdu olmamalıdır. Devlet,iktidara gelenlerin devleti değildir. İktidarıyla ,muhalefetiyle, oy kullananıyla da kullanmayanın da ,inananın yada inanmayanın da devletidir. Devlet çoğunluğun değil, çoğulun devletidir. Kısaca Devlet bu topraklarda bir zümrenin,bir ırkın,bir mezhebin devleti değildir.Devlet; demokratik laik ,sosyal, hukuk devletidir. Devlet adaleti ,hukuku en önde tutan, vatandaşları arasında hiç bir ayrım yapmayan, devlettir. Bilinmelidir ki yıkmak kurmaktan kolaydır. Bu sebeple ulusal kurtuluş savaşımızı bir kalkışma hareketiyle eşleştirmek doğru değildir. Kurucu olmak öyle böyle değildir.Mustafa Kemal'le yarışmak onunla eşleşmek , bilgi , birikim,emek ve öz veri ister. Cephelerde bir gözünü kaydeden iki defa kalp krizi geçiren bir böbreğini savaşta kaybeden ,hasta yatağından kalkıp Hatayı alan ve daha sonrasında ebediyete giden Mustafa kemal Atatürk'ü yok saymak vicdani değildir.

Bugün Vatan için cepheden cepheye giden ,hilafete, saltanata özenmeyen, şan şöhret peşinden koşmayan ,vatan için her şeyini bağışlayan Gazi Mustafa Kemali silah arkadaşlarını ve bütün şehitlerimizi rahmetle anmanın yanı sıra asıl görev 30Ağustos Zafer bayramını ve diğer milli bayramların ne anlama geldiğini unutmadan unutturmadan geleceğe taşımaktır.

Bu devleti yönetenlerin en büyük görevidir.

Bugün Mustafa Kemal olmak tek adam olmak değildir. isteseydi bütün yetkileri kendinde toplayarak padişah yada halife bile olurdu. O buna yeltenmedi. Bizlere Kurtarıcı aramayın diyerek yol gösterdi Sıkıştığınızda başvuracağımız makamın halk olduğu ,bilim olduğunu kendimize güvenerek tarihtengelen birikimimizle ayakta durmamız gerektiğini söyledi. Unutmayın bugünkü sınırlarımız Büyük taarruzla kazanılmış sınırlardır. Sınırlarını koruyamayan halkını yedi düvele karşı per perişan eden hanedanlığı savunmak ve bu halkın başarısını yok saymak şehitlerin kemiklerimi sızlatmaktır. Bilinmelidir ki başka Türkiye yoktur.

30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu olsun" dedi.