700 Rehber Öğretmenin bağımlılık konusunda eğitileceği TBM Eğitim Programının sonunda 30 bin rehber öğretmen, 20 milyon öğrenci ve 80 milyon yurttaşa ulaşmak hedefleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti ortak protokolü kapsamında gerçekleştirilen eğitimlerin temel özelliği madde, alkol, tütün, teknoloji ve sağlıklı yaşam konuları gibi farklı bağımlılık türlerine yönelik hazırlanmış içeriklerden oluşuyor olması. Aralık ayı sonuna kadar il genelinde 13 ilçede verilecek eğitimlerin Haliliye ve Eyyübiye’deki 230 öğretmene yönelik ilk ayağı, Eyyübiye Halk Eğitim Merkezi’nde başladı.

TAŞ: İYİ BİR EĞİTİM ORTAMI SUNMAK İÇİN ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ

Yeşilay Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik ile birlikte eğitimlerin verildiği sınıfları ziyaret eden Eyyübiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necati Taş, “ ‘Halk İçin Eğitim, Eğitim İçin Eyyübiye Halk Eğitim’ sloganı ile bugün de Bağımlılıkla Mücadele Semineri’ne ev sahipliği yapıyoruz. Sizleri 3 gün boyunca burada ağırlayacağız. Sizlere daha iyi bir eğitim ortamı sunmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Eğitim konusunda kapımız her zaman sizlere açıktır” diye konuştu.

Eğitim programının bir eğitimciler eğitimi olduğunu söyleyen Başkan Muharrem Çelik de Şanlıurfa’daki eğitimlerde iki yıl önce de 950 rehber öğretmenin eğitildiğini ifade etti. Çelik, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde yürüttüğümüz Türkiye Bağımlıkla Mücadele Projesi kapsamında iki yıldır ülkemizde aktif olarak gençlerimizin uyuşturucu başta olmak üzere bağımlılıklar konusunda eğitilmesi için çaba sarf ediyoruz.

8 sınıfta 8 formatör hocamız tarafından verilecek 3’er günlük bu eğitimin sonrasında rehber öğretmenler de bu eğitimleri kendi okullarında öğrencilerine velilerine aktaracaklar. Onları eğitecek, bilinçlendireceksiniz. Ben bu çalışmaya katkı sunan Vali Abdullar Erin, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ve Eyyübiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necati Taş’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.