Türkiye’nin, Fırat’ın doğusunda terör örgütlerine karşı gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı sürüyor. Kahraman Türk askeri, güney sınırımızda oluşturulmaya çalışan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ile huzuru getirmek adına teröristlerle mücadele ediyor.

Şanlıurfa’da ise 2019’un Göbeklitepe yılı ilan edilmesiyle birlikte yakaladığı turizm ivmesi devam ederken, üç sınır ilçesinin dışındaki diğer yerlerde ve turizm güzergahlarında güvenlik riski bulunmuyor.

Harekat turizmi etkiledi mi ?

MEDYAURFA.COM editörleri, turizmcilerden konuyla ilgili bilgi aldı. Şanlıurfa turizmi harekattan etkilendi mi ? Rezervasyon iptalleri var mı ?

İşte o soruların yanıtları…

‘’İptal noktasından geri döndü’’

Nevali Otel Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Aslan, konuyla ilgili yaptığı açıklama da ‘’Birçok grup rezervasyon iptali için ilgili departmanımızı aradı. Devreye biz girdik. Gruplarımıza harekatın turizm güzergahlarını etkilemediğini, kentimizde güvenlikle ilgili bir sorunun olmadığını anlattık. Kişisel çabalarımız sonuç verdi. Israrlarımız sonucu rezervasyonlar iptal noktasından geri döndü’’ dedi. Kahraman Türk askerinin sınır ötesinde verdiği mücadeleyi desteklediklerini de belirten Aslan ‘’Maddi, manevi ordumuzun, devletimizin yanındayız. Dünyanın gözü Şanlıurfa’da. Barış Pınarı Harekatının turizmimize önemli bir olumsuz etkisi olmadı. Yetkililere de burada görev düşüyor. Kente gelen yerli ve yabancı turistlerin kentimizde güvenle gezdiğini duyurmaları gerekiyor’’ dedi.

‘’Ciddi iptaller olmadı’’.

ertuğrul er ile ilgili görsel sonucu

Dedeman Otel Genel Müdürü Ertuğrul Er ise Barış Pınarı Harekatı nedeniyle taraflarına önemsenecek iptallerin bildirilmediğini söyledi. Konuyla ilgili sorgulama ve merakın hat safhada olduğunu da belirten Er ‘’Misafirlerimize bölgemizin güvenilir olduğunu, mevcut grupların Harran dahil tüm turizm güzergahlarını rahatça gezdiklerini ifade ediyoruz. Temennimiz operasyonun kısa zamanda tamamlanmasıdır. Akabinde daha da güvenli bir sınırımız olacaktır. Ulusal medyadan istediğimiz daha ılımlı haber yapmalardır. Bu süreçte en büyük zararı şova dönüşen yayınlar verecektir. Hassas olup süreci hep birlikte iyi yönetmeye gayret göstermeliyiz’’ dedi.

‘’Otelimizde boş yer yok’’

ELRUHA Otel Genel Müdürü Sait Ertürk ise ikinci turizm sezonu olan sonbahar döneminin çok hareketli ve bereketli geçtiğini söyledi. Otellerinde boş yerin olmadığının altını çizen Ertürk ‘’Turizmimizin hareketli olması bizleri mutlu ediyor. Bölgemizde başlayan operasyonlar nedeniyle gelen misafirlerimizin aklında soru işareti oluşmakta. Bunun önüne geçebilmek için otelimizde konaklayacak misafirlerimize ulaşarak güvenlik riskinin olmadığını anlatıyoruz. Devam eden operasyonlar nedeniyle turistlik alanlarda herhangi bir güvenlik zafiyeti yok. Şanlıurfa’ya gelecek olan misafirlerimiz, gönül rahatlığıyla bölgede seyahatlarını gerçekleştirebilirler’’ dedi.

‘’Sosyal medya paylaşımlarına dikkat etmeliyiz’’

Görüntünün olası içeriği: Mehmet Kamil Türkmen, gülümsüyor

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ŞURO) Kurucu Başkanı Kamil Türkmen’de konuyu değerlendirdi. Bireysel rezervasyonlarda iptallerin söz konusu olduğunu vurgulayan Türkmen, grup rezervasyonlarında ise iptal sayısının az olduğunu bildirdi. Türkmen ‘’Yabancı rezervasyonlarda iptallerimiz söz konusu. İşletmeler olarak tarih değişikliği noktasında ücretsiz yardımcı oluyoruz konuklarımıza. Operasyonun bölgede huzur ve barışı getireceğine inanıyorum. Operasyonun en kısa zamanda bitmesini temenni ediyorum. Ülkemizin çıkarları adına alınmış her türlü kararına arkasındayız. Gündemimizde harekat yokmuş gibi davranmamız gerekiyor. Tüm vatandaşlarımızın sosyal medyada paylaşımlarını ona göre yapması gerekiyor. Ordumuz işini yapıyor, hayatta devam ediyor’’ dedi.

İLGİLİ HABER