İlk olarak Vali koltuğuna oturan Hayrunnisa Kulak, Şanlıurfa’da çocuklar için daha fazla park alanı yapılması talimatı verdi. Daha sonra Valilik koltuğuna geçen Büşra Sütpak ise; tüm çocukların mutlu olmasını, dünyanın her yerinde eşitlik olmasını ve savaşlar yüzünden çocukların acı çekmemesini istediğini belirtti. Son olarak Ozan Öcal Vali koltuğuna geçerek tablet ve telefonlara bağlanan çocukların daha fazla parklarda vakit geçirmesi için çalışmalar yapacağını dile getirdi. Çocukların bilgiye ulaşmaktan daha çok oyun oynamak için teknolojiyi kullandığını belirten Öcal, çocukları oyun oynamak için parklara yönlendireceğini belirtti.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise; valilerden taleplerini aldığını, çocukların daha sağlıklı bir şekilde büyümeleri ve enerjilerini dışarıda harcamaları içinse ilgili yerlerle görüşeceğini ifade etti. Çok çalışarak büyüdüklerinde gerçek birer vali olabileceklerini çocuklara hatırlatan Vali Tuna; “Türkiye’de herkese eşit fırsat var. Devletimiz her yerde okullar yapıyor, öğretmenler gönderiyor. Size düşense okumak, tarihimizi iyi bilmek, dostumuzu düşmanımızı iyi bilmek ve çok çalışmak. Bu vesileyle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Çocuk Bayramını kutluyor, hepsini gözlerinden öpüyorum” dedi.

Kabulün ardından Vali Tuna, öğretmenleri Recep Demirel ve Sevcan Taşçı nezaretinde gelen öğrencileri hediyelerini vererek uğurladı.