Ekonomik zorluklara rağmen Start Fuarcılığın yoğun çaba ve gayretiyle kentte 6. Kez açılan fuara yüzlerce firma ve marka katıldı.

6. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarının açılış töreninde bir konuşma yapan Start Fuarcılık Genel Koordinatörü Ülker Selver ‘’Fuarımıza bu yıl 150 firma ve yaklaşık 400 marka ile katılım sağlandı’’ dedi.

Selver: ‘’Fuarımız Tarım dünyasının buluşma kaynaşma noktası haline geldi’’

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

Şanlıurfa’da 6. Kez Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı açmanın sevinci ve gururunu yaşadıklarını da belirten Selver ‘’14 bin 500 metre kare kapalı alanda düzenlediğimiz bu fuar için Şanlıurfa’nın yanı sıra komşu ülke ve illerden binlerce katılımcı gelmekte. Bu yıl fuarımızı ziyarete gelen Musul ve Erbil Ticaret Odaları değerli yöneticilerine ve üyelerine bu vesileyle hoş geldiniz diyorum. Fuarımız ticari bir alan olmaktan öte tarım dünyasını buluşturma ve kaynaştırma noktasına gelmiştir. Kalkınmanın üç temel birleşeni olan kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla güzel bir birliktelik ve beraberlik yakalanmıştır. Bize düşen bu birlikteliği ülkemiz ve milletimize adına kazanca dönüştürmektir. Ekonomik çalkantılar nedeniyle bazı illerimizde fuar organizasyonu yapılamamaktadır. Hizmet sektörünün kırılganlığı nedeniyle bu yıl açılması planlanan bazı fuarlar açılamadı. Bütün bunlara rağmen Şanlıurfa tarım fuarının büyümesi ve gelişmesi, ülke tarımının, Şanlıurfa’nın ve Start Fuarcılığın başarısıdır. Start Fuarcılık olarak başta valiliğimize, Büyükşehir Belediyemize, Bakanlık Müdürlerimize il müdürlerimize teşekkür ediyoruz. 6 yıldır fuarlarımıza katılarak büyük fedakarlık gösteren katılımcı ve sponsorlarımıza da teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi

Özbek: ‘’Şanlıurfa’ya 1.5 milyar TL destekleme ödedik’’

Toplantıya Tarım ve Orman Bakanlığını temsilen katılan Arazi İslahı ve Sulama Sistemleri Daire Başkanı Bekir Sıktı Özbek ise tarımda verilen desteklerle ilgili bilgiler verdi. Geçen yıl 14.5 milyar TL destekleme dağıttıklarını belirten Özbek ‘’Bu desteğin 1.5 milyar TL’si Şanlıurfa’ya geldi. 81 il içerisinde yüzde 10’u memleketimize geldi. Çiftçilerimizin, tarlada 45 derece sıcakta çalışan işçimizin, kentte yaşayan insanlarımızın cebine girdi. Helali hoş olsun. Bu yıl daha fazlasını ödeyeceğiz. Şubat-Mart ayı içerisinde tamamını çiftçilerimize ödeyeceğiz. Geçen yıl çiftçilerimize 500 milyon TL enerji desteği verdik. Bu yılda yine çiftçilerimizin elektrik giderlerinin yüzde 55’ini ödeyeceğiz. Geçen yıl kırsal kalkınma desteklerine 950 milyon TL para ayırdık. Çiftçi alet ekipmanını destekleme adına desteğimizi arttıracağız’’ dedi.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, takım elbise

Çiftçi: Babadan kalma yöntemler devre dışı kalmalı.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

Toplantının açılış bölümünde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise Tarım, Hayvancılık ve Gıda konusunu bir meslek olarak kabül etmeleri gerektiğini söyledi. Tarımsal işletmelerin bütünlüğünü koruyarak nasıl ki ben bir belediye başkanı olarak sabah kendi işime gelip gece geç saatlere kadar görevi icra ediyorsam, kendi işletmelerine de bu şekilde bakmaları lazım. Babadan kalma yöntemlerin devre dışı kalması lazım. Bilimi kullanmamız, nitelikli tarım ve hayvancılığa geçmemiz lazım. Şanlıurfa birlikteliği başarmış durumdadır. Şanlıurfa’nın tüm kurum ve kuruluşları, yerel yönetimleri, meslek odaları, herkes birlikte hareket etme kararı almış durumda. Bu konuda en önemli adım Gıda OSB’nin kurulmasıyla atıldı.’’ Dedi.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, takım elbise

Fuar açılışının son konuşmacısı olan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Selami Işık ise çiftçilerin fuarlardan, yabancı kaynaklı sanayi ürünlerinden ders alarak kendi tarımsal sanayilerini geliştirip buralardan fikir edinmesi gerektiğini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Açılışta Start Fuarcılık Genel Müdürü Musa Öztürk tarafından fuarın açılmasında katkı sağlayanlara teşekkür plaketi takdimi yapıldı.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise

Açılışa; CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Vali Yardımcısı Selami Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Çelik, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Peltek, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Tarım ve Orman Bakanlığını Arazi İslahı ve Sulama Sistemleri Daire Başkanı Bekir Sıktı Özbek, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, GAPTEAM Müdürü İbrahim Çetiner ve diğer ilgililer katıldı.

Görüntünün olası içeriği: 15 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

MEDYAURFA.COM/NEDİM ATİLLA

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi

Fotoğraf açıklaması yok.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, takım elbise

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, gülümseyen insanlar, takım elbise