Vergi seminerine konuşmacı olarak katılan Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir Uzmanı Hayriye DOĞAN ve Harun ÇAPKUR ise genel olarak Vergi Dairesi Başkanlığının Görevleri, yetkileri ve sorumlulukları hakkında slayt ve sunumun yanında, Günlük hayatta yapılan her türlü işlemlerden harcamalardan herkesin kazanımlarına göre bir kısmı devlete ödenmek üzere vatandaşlarımız ve mükelleflerimizden vergiler alınmaktadır. Bu alınan vergiler devletimiz tarafından ülkemize hizmet vatandaşa hizmet adına tekrar geri dönmektedir. Aksi taktirde bugün yollar, köprüler, barajlar, hastaneler, parklar, bahçeler, stadyumlar, okullar vb birçok şey yapılamazdı. Bu yüzden vergilendirilmiş kazanç kutsaldır. Her mükellefin kazancına göre vergi ödemesi gerekmektedir.

Seminer hakkında kısa bir değerlendirme yapan İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR; Gençlik Merkezi olarak ders, kulüp, atölye çalışmalarının yanında gençlere hayatımızın vazgeçilmezi Vergi bilinci ile ilgili bilinmesi gerekenler hakkında gençleri bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bu tür eğitim çalışmalarımız gençlerimiz için geleceğimiz refahı için devam edecektir.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Hakan KEŞKÜŞ ise; Gençlik merkezleri olarak her zaman gençlerin yanında olduk bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz. Gençleri önemsiyoruz. Başta Valimiz Sayın Güngör Azim TUNA başta olmak üzere vali yardımcısı Sayın Ufuk AKIL’ a bizlere her konuda destek oldukları için teşekkür ediyorum dedi. Program katkı sunan Vergi Dairesi Başkanımız Sayın Cemal DEMİR ve Gelir Uzmanları Sayın Hayriye DOĞAN ve Harun ÇAPKUR’ a teşekkür ediyorum. Gençlerimiz için yapılan bu seminerlerin boşa gitmeyeceğini gelecekte kendilerine başarı, bilgi, birikim ve tecrübe olarak geri döneceğini bu yüzden Gençlik Merkezlerinden istifade etmelerini istiyoruz. Dedi.

Öğrenciler seminerlerin son derece faydalı olduğunu, programların devam etmesi temennisinde bulunduklarını ve memnun kaldıklarını dile getirerek teşekkür ettiler.