Siverek ilçesinde yapılan çalışmaları İlçe Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Meclis Üyeleri ve Büyükşehir Teknik Kadrosuyla birlikte inceleyen Başkan Çiftçi, biyolojik enerji üretimin kuruma getirisinin önemine değindi.

Siverek'te uygulanan sistemi Bozova ve Hilvan'da da uygulamaya koyacaklarını belirten Başkan Çiftçi: "Siverek Atık Su Arıtma Tesisimizi inceledik. Siverek atık suyunu çeşitli işlemlerden geçiriyor. Ayrıştırma, havalandırma, oksijenleştirme işlemlerini yapıyor. Burada yapılan ayrıştırma neticesinde gazı depoda biriktirerek enerjiye dönüştürüyor. Gerek içme su ve gerekse atık su tesislerimizin rantabıl olması için kendi enerjisini üretmesi gerekiyor.  Siverek ilçemizde bu uygulandı. Merkez Atık Arıtma Su Tesislerimiz de bu sistemle yapılıyor. Hilvan ve Bozova'da uyguladığımız Atık Su Arıtma Tesislerimizde bu sistem bulunmuyor. Bu sistemi iki ilçemize entegre edeceğiz. Kurumların sürdürebilir olması lazım. Vatandaşa hizmet ederken kurumların bütçesini düşünüyoruz. Bundan sonra kendi enerjimizi ya biyolojik sistemden, atık sudan veya katı atıktan ya da GES'ten çözerek yenilebilir enerjiyi Şanlıurfa'mızda yaygınlaştıracağız" dedi.

SİVEREK YEŞİLLE DONATILIYOR

Siverek Belediye tarafından ilçede yapılan parkları da Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz'la birlikte inceleyen Başkan Çiftçi: "70 dönümlük mesire alanını inceledik. iki adet daha mesire alanı yapılacak. Kurak iklimde bulunan kentimizde yapılan bu mesire alanları sayesinde halkımız dinlenme ve piknik yapma imkanına kavuşuyor. Bu hizmet bizi mutlu ediyor" diyerek İlçe Belediyesine yaptıkları çalışmalardan ötürü tebrik etti.