İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR; Gençlerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yanında Şehitlerimizi anmak ve Gazilerimize olan sevgi, saygımızı göstermek ve moral vermek adına gençlerde farkındalık oluşturmak, Gazilerimizi Gençlik Merkezimizde gençlerle buluşturup, ağırlamak istedik.
Gaziler Vatan Sevgisinin Sembolüdür diyerek sözlerine devam eden  İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR; Bu vatan ve gençlik sizlere minnettardır. Ülkemiz, bayrağımız, devletimiz ve milletimiz için kısacası istikbalimiz için gözünü kırpmadan seve seve savaşan şehit olan veya gazi olan ecdadımıza minnettarız.  Şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Gazilerimize hayırlı ve uzun ömürler diliyoruz. Bu vatanın  kolay kazanılmadı önce Allah' ın izni sonra ecdadımızın kanlarıyla bu topraklar kazanıldı. Ünlü şairimiz Mehmet Akif Ersoy "Topraksız kalan vatanın batması haktır. Sen sahip çıkarsan  bu vatan batmayacaktır." diyor. Dolayısıyla bu vatana sahip çıkmak adına her zaman dikkatli ve temkinli olmak ve çok çalışarak hizmet etmek gerekiyor dedi.

GAZİLER VATANIN ONURUDUR

Şanlıurfa Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Hasan ASLAN ise; İpekyol Gençlik Merkezi yetkililerin  daveti ve bizleri gençlerle buluşturmaları çok güzel,  bizleri onure ettiler herkese  teşekkür ediyorum. Bizim inançlarımıza göre “Gazi” olmak “Şehit” olmak kadar yüce bir duygudur. Vatan savunması her şeyin üstünde gelir, vatan olmadan yaşam sürmek mümkün değildir. Kıymetli misafirler Okulunuzun kıymetini, vatanınızın değerini iyi bilin. Bu vatan toprakları öyle kolay kazanılmadı çok büyük imkansızlıklar ve sıkıntılara rağmen birçok kardeşimiz ecdadımız şehit oldular, yaralandılar bizde de çeşitli yerlerimizde halen mermi izleri ve yara izleri var ama bu güzelim vatanı vermedik canımız bu vatana feda olsun. Vatansız millet olmayacağı gibi okulsuz bir hayat olmaz. Okuyun! Kendinizi iyi yetiştirin! Çünkü cehaletin getirdiği belalardan kurtulmak, tuzaklara düşmemek, vatansever bir insan olabilmek için çok okumaya ihtiyacınız var. Her şeyden önemlisi ülkemizin sizlere ihtiyacı var. Bugün yine savaşmamamız icap ederse hiç durmadan en önde vatanımızı savunmaya gideriz. Şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz! Konu vatansa gerisi teferruattır.  Her şehit ana ve babası diyor ki,”Vatan sağ olsun!” Biz de hep birlikte diyelim, “Şehitler ölmez! Vatan bölünmez! Yaşasın Türkiye!” dedi.

ŞANLIURFA İPEKYOL GENÇLİK MERKEZİ GAZİLERE ÇİĞ KÖFTE İKRAM ETTİLER
İpekyol Gençlik Merkezi üyelerinin gazilere ikram ettiği çiğköftenin ardından, tiyatro oyunu, müzik sunumu ile birlikte öğrencilerin sordukları sorulara gaziler tarafından cevap  verildi, hatıra fotoğrafı çekilerek program son buldu.