Şanlıurfa’da da son günlerde artan koronavirüs vakalarıyla ilgili Prof. Dr. Recep Tekin "İkinci dalganın oluşup oluşmayacağını, iki haftada görebileceğiz" dedi.

Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman, Mardin, Şırnak, Batman, Elazığ gibi kentlerde koronavirüsle ilgili alınan tedbirlere uyulmaması nedeniyle vaka sayıların artış yaşandı.

Şanlıurfa’da günlük vaka sayısı 5-20 arasında seyrederken, Siverek’e İstanbul’dan gelip taziyeye katılan bir kişi 100’den fazla kişiye, Diyarbakır’da mevlit yemeğine katılan bir kişi ise 37 kişiye virüs bulaştırdı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Prof. Dr. Tekin, yeni normalleşmenin eski normalleşmeyle karıştırıldığına dikkat çekti.

Önümüzdeki iki haftaya dikkat çeken Tekin, “İkinci dalganın oluşup oluşmayacağını, bir iki haftada görebileceğiz. Toplum olarak buna dikkat edersek, vaka sayımızdaki artış çok olmayacak. Ama biz maske, sosyal mesafe ve el hijyenine dikkat etmezsek vaka sayımız çok artabilir. Yeni normalleşme sürecinde tedbiri elden bırakmamız gerekiyor” diye konuştu. 

İLGİLİ HABER...

ŞANLIURFA'DA VAKA SAYILARININ ARTIŞ NEDENLERİ