Şanlıurfa'da her yıl periyodik olarak  düzenlenen Geleneksel Kısas Aşure Etkinliği'nin 13. buluşması yoğun ilgi gördü. İl genelinden ve çevre illerden gelen vatandaşların buluştuğu etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de katılarak canlarla bir araya geldi.

Etkinliğe Başkan Beyazgül'ün yanı sıra Şanlıurfa Vali Yardımcısı Osman Aydoğan, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Yıldız, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

BAŞKAN BEYAZGÜL: CANLARIMIZIN YANINDA OLMAKTAN MUTLUYUM

Etkinlikte vatandaşlara seslenen Başkan Beyazgül, "Biz, hep birlikte büyük bir aileyiz" dedi. Birlik ve beraberliğin önemine değinen Başkan Beyazgül, "Burada canımızın bir parçası, canlarımız olduğunu düşünerek geldik. Aşıkların, sevginin ve aşkın beldesine geldik ve bu nedenle de mutluyum. Benim ismim Zeynel Abidin Beyazgül. Zeynel Abidin bilindiği gibi Kerbela'da yezidin karşısında tek kurtulan Hz. Hüseyin'in oğludur. Babaannem benim ismimi koyarken, Hz. Hüseyin'in oğlu Zeynel Abidin'e hitaben koymuştur. Yani duruşumuz belli olsun. Hz. Hüseyin'in yanında olduğumuz belli olsun diye bu ismi koymuştur bana. Tarihten bu yana Zeynel Abidinler, Hz. Hüseyinler bitmeyecek ama herkes safını belli etsin deniliyor ve bizim safımız belli. Bizim safımız canlarımızın, aşıklarımızın, Zeynel Abidinlerin, Hz. Hüseyinlerin yanı. İşte bugün Aşure Günü. Güzel ve özel bir gün. Aşure aslında acıyı tatlıyla karşılama günü ve dostluğu paylaşma günüdür. Buraya geldiğimde on binlerin olduğunu görünce mutlu oldum. Hepimizin Aşure günü hayırlı olsun" diye konuştu.

Başkan Beyazgül'ün ardından birer konuşma yapan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Osman Aydoğan, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ve Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen de etkinliğin büyük bir katılımla şölene dönüştüğünü söyleyerek vatandaşların Aşure Gününü kutladı.

Etkinlik daha sonra sanatçıların konserleri ve aşure dağıtımı ile akşam saatlerine kadar sürdü.