Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Basın Halkla İlişkiler Dairesine bağlı Tanıtım Şube Müdürlüğü’nün ortaklaşa organize ettiği etkinlikte, halkın yoğun uğrak merkezlerinden biri olan Toplama Merkezinde stant açıldı, vatandaşlara kanser hakkında bilgilendirme yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin Eşi Sema Çiftçi’nin destek verdiği kampanya doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi’ne ait kanser tarama aracı, Toplama Merkezinde konuşlandırıldı. Halkı bilgilendirmek amacıyla kurulan stant sayesinde Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Dairesi Tanıtım Şube Müdürlüğü çalışanları halkı bilgilendirdi. Kampanya kapsamında ayrıca duraklara asılan bilbordlarda kanserden korunma yollarlı anlatıldı.

SEMA ÇİFTÇİ TOPLU TAŞIMADA BROŞÜR DAĞITTI

Şanlıurfa İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Şık, Basın Halkla İlişkiler Dairesi Tanıtım Şube Müdürü Sait Koyuncu, Kadın Aile Şube Müdürü Sibel Sakızcı ve beraberindekilerle birlikte  Balıklıgöl hattı olan Ring otobüsüne binerek broşür dağıtan Sema Çiftçi, “Kanser Kaderimiz Olmasın” diyerek  farkındalık oluşturdu ve özellikle bayanlara kanserin erken teşhiste önemine vurgu yaptı.

Büyükşehir Belediyesi olarak halka kanserden korunma yollarını ve erken teşhisi anlattıklarını belirten Çiftçi, “Biliyorsunuz ki bu hafta meme kanserinden korunma haftası. Bizde bu amaçla halkımızı bilinçlendirmek istedik.  Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ile koordineli çalışıyoruz. Göründüğü gibi kanser tarama aracımızda burada halkı bilinçlendirmek için hizmet veriyor. Şanlıurfa il sınırlarındaki tüm ilçelerimizde mahallelerimizi dolaşarak halkımızı bilgilendiriyoruz. Bugün Toplama Merkezinde oluşturulan standımızda bayanlarımızı meme kanserine ilişkin bilgilendirme amacıyla çanta, broşür, kitapçık dağıttık. Kanser kaderimiz olmasın diyerek tüm halkımıza sağlı günler diliyorum” dedi.

Şanlıurfa İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Şık'ta yaptığı açıklamada kendilerine bu konuda destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye Eşi Sema Çiftçi’ye ve çalışma ekibine teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine tahsis ettiği kanser tarama aracı sayesinde ve oluşturulan stantlar sayesinde halkı önemli ölçüde bilgilendirdiklerini kaydeden Dr. Şık, tüm vatandaşları ücretsiz kanser taraması için KETEM'e davet etti.

Büyükşehir Belediyesi’ne ait kanser tarama aracı ve bilgilendirme standı toplama merkezinde bir hafta bilgilendirme yapacak.