Gazeteci Sedat Atilla, mesajında ‘’Gerçek gazeteci, toplumun menfaatlerini koruyandır’’ dedi.

Mesajında Gazeteciliğin kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Gazeteci Sedat Atilla, Vatandaşlarımızın haber alma adına, cefakarca, fedakarca çalışan basın mensupları, demokrasimizin vazgeçilmez bir unsurudur’’ dedi.

Tüm zorluk ve güçlüklere rağmen, özellikle de yerel basının zor ayakta durduğunu da belirten Gazeteci Atilla ‘’Ulusal basın, tekelleşme nedeniyle hiçbir sıkıntı yaşamamakta. Yerel basın için durum öyle değil. Özellikle de saha da çalışan gazeteciler, zor şartlarda görev yapıyorlar. Devletimiz, yerel basını her alanda güçlendirmelidir. Yerel basın güçlenmesi, her alanda gelişen Türkiye’nin gücüne güç katar. Basın kuruluşları ve gazetecilerin ne kadar önemli bir görev yaptıklarını, 15 Temmuz’da tarihimizin en büyük ihanet ve hainlik girişimi olan darbe girişiminde gördük. Sayın Cumhurbaşkanımızın, darbenin seyrini değiştiren mesajı, televizyonlar aracılığı ile tüm Türkiye’ye ulaştırıldı. Milyonlar sokağa indi. Darbenin bastırılmasında başta aziz şehitlerimizin, gazilerimizin ve sonrasında ise basının rolü büyüktür.’’ Dedi.

Mesajının sonunda, Türkiye’nin bekasına, demokrasisine sahip çıkan, altının teri ile mesleğini icra edip evine ekmek götüren gazetecilerin günlerini kutlayan Gazeteci Sedat Atilla sözlerine ‘’21 Ekim Dünya Gazeteciler günü kutlu olsun. Yaşamını yitiren tüm gazetecilerimizin mekanları cennet olsun.’’ Dedi.