Şanlıurfa Sigorta Acenteleri Derneği, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası 28. Meslek Komitesi ve Şanlıurfa Sigorta Acenteleri İcra Kurulu delegeleri tarafından organize edilen hafta etkinlikleri Ticaret ve Sanayi odasında yapılan toplantı ile start aldı.

Toplantıya Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Taş, TARSİM Bölge Müdürü Serdal Doğan ve Şanlıurfa il ve ilçelerdeki Sigorta Acenteleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını ve bilgilendirmesini Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası 28. Meslek Komite Başkanı Mehmet Emin Atmaca yaptı.

Atmaca, Sigorta şirketlerinin basit nedenlerden dolayı mevcut olan acenteliklerini kapattıklarını bölgede yeni acentelik almanın neredeyse imkânsız hale geldiğini belirterek komite olarak bu olumsuzlukların önüne geçilmesi adına çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Şanlıurfa Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Nihat Fırathan ise dernek çalışmalarını anlattığı konuşmasında üyelerin sorunlarıyla yakından ilgilenmeye çalıştıklarını sektörde yaşanan olumlu ve olumsuz gelişmeleri üyeleri ile paylaştıklarını belirterek sektördeki olumsuzlukların acenteleri derinden yaraladığını dile getirdi.

Fırathan, yılsonunda yapılacak olan Şanlıurfa Sigorta Acenteleri Derneği seçimlerinde görev almak isteyen acente adaylarına çağrıda bulunarak , “ sektör adına çalışacak gerçekten zaman ayırabilecek acenteleri dernek çatısı altında görmek istiyorum” dedi.

Sigorta Acenteleri İcra Kurulu Delegesi Osman Elçi, toplantıda yaptığı konuşmada Kısa adı SAİK olan Sigorta Acenteleri İcra Kurulu çalışmalarını dile getirdi.

Toplantıda son olarak söz alan TARSİM Bölge Müdürü Serdal Doğan, 2017 yılında Tarsim’de yapılan yeni risk kabullerini acentelere anlattı. Tarsim’in bölgedeki çalışmalarınıda dile getiren Doğan, acentelerin sorularını kabul etti.

Sigorta haftası etkinlikleri acenteler ve çalışanlarına yönelik düzenlenen sıra gecesi ve hafta içi çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam edecek.